Política 19/07/2015

CDC crida a convèncer els qui se senten catalans i espanyols dels beneficis de la independència

El coordinador general del partit, Josep Rull, assegura en la convenció nacional de CDC que si els convergents no haguessin assumit l'estat propi haurien "traït" el seu motiu fundacional

Oriol March
2 min
El coordinador general de CDC, Josep Rull / PERE VIRGILI

BarcelonaEl coordinador general de CDC, Josep Rull, ha assegurat que "la millor eina per servir als catalans, parlin la llengua que parlin, estimin amb la llengua que estimin, és la independència del nostre país". "Si CDC no hagués defensat l'estat propi, hauria traït el seu motiu fundacional", ha apuntat Rull, que ha indicat que només "canviant els esquemes" a l'hora de concórrer a les eleccions plebiscitàries del 27-S es podia "aglutinar" més gent cap a la independència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Volem adreçar-nos de manera concreta a gent moderada, de centre, pactista i consensual, que el que demana és que hi hagi molta capacitat d’empatia. Ens hem de dirigir a la que ha estat base del nostre electorat durant molt temps. Volem que sigui la base de la gent que el dia 27-S vol votar que sí. Molta gent allunyada de la política, preocupada pels problemes quotidians, i gent que se sent catalana i espanyola", ha apuntat Rull. "El procés unitari ha costat molt", ha constatat el coordinador general de Convergència, que ha apuntat que a les eleccions del setembre "demostrarem que quan un poble s'alça, és imparable". "Res s'obté amb facilitat", ha assenyalat.

"La independència no és només per la gent abrandada, és una necessitat de tots. És per ser una potència en serveis públics, com la sanitat i l'educació. Necessitem la llibertat per preservar la cultura, per créixer, per tornar a tenir ambicions col·lectives. Hem de fer créixer entre tots aquesta voluntat de llibertat", ha defensat Rull.

El coordinador general ha arrencat el seu discurs amb un agraïment cap a Xavier Trias, exalcalde de Barcelona, per la feina feta des de la ciutat en matèria de procés sobiranista. Trias ha rebut un fort aplaudiment del miler de militants que s'han aplegat al Palau de Congressos de Barcelona.

Les conclusions de Munté

La vicepresidenta del Govern, Neus Munté, ha detallat les conclusions de la convenció nacional del partit que es va celebrar el març de l'any passat. Aquestes conclusions tenen a veure amb la necessitat de la independència per disposar d'eines al servei del benestar dels ciutadans. Munté ha defensat que Catalunya s'ha de comprometre amb la "predistribució" per "incidir on es generen les desigualtats", i ha constatat que el país haurà d'assumir competències en matèria de defensa i de seguretat si es converteix en un estat.

Els tres eixos de Conesa

L'encara portaveu del partit, Mercè Conesa, que aquesta setmana ha estat triada presidenta de la Diputació de Barcelona i que serà rellevada al partit per Marta Pascal a finals de mes, ha estat l'encarregada d'introduir la convenció. "Quatre dècades d'acció de govern han dibuixat un espai polític específic: fer país, fer democràcia i fer progrés social", ha defensat Conesa, que ha apuntat que CDC ha estat capaç de "forjar valors sòlids".

'Benvinguts al futur'

Deu representants territorials han estat els encarregats de fer balanç de la campanya 'Benvinguts al futur', que s'ha allargat durant un mes arreu de Catalunya i que ha comptat amb 42 sessions. Un 10% de les aportacions, que seran oferides a la llista unitària de CDC, ERC i les entitats civils, les han fet persones no militants.

stats