Política 27/09/2013

El president de la Comissió Europea evita entrevistar-se amb Mas

Durao Barroso va al·legar problemes d'agenda per no rebre el president i la Generalitat va decidir no fer la petició "oficialment". Mas es reunirà dilluns amb dos vicepresidents de la Comissió Europea i un comissari

Laia Forès
1 min

Brussel·lesEl president de la Generalitat, Artur Mas, viatja dilluns a la capital europea per contrarestar l'ofensiva diplomàtica del govern espanyol a Brussel·les contra l'empenta sobiranista de Catalunya. Però el cap de l'executiu comunitari, José Manuel Durao Barroso, no rebrà Mas, tot i que el president català havia explorat la possibilitat de tenir una entrevista amb ell.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La portaveu de Barroso, Pia Arenkilde, al·lega motius d'agenda per justificar la negativa de Barroso a veure's amb Artur Mas. Però segons l'agenda de la Comissió Europea, l'únic acte públic que té dilluns el president de l'executiu comunitari és una trobada amb el president de Cap Verd, José Carlos Fonseca.

"Artur Mas es veurà amb altres membres de la Comissió Europea", es justificava Arenkilde. És la tercera vegada que Mas viatja a Brussel·les en l'últim any i cap de les tres vegades s'ha vist amb el màxim responsable de la Comissió Europea. En canvi, Barroso ha rebut en els últims mesos el líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, així com altres presidents de comunitats autònomes.

El govern nega la petició "oficial"

Tot i que la Comissió Europea ha confirmat a l'Ara la petició d'una entrevista per part de Mas, la Generalitat ha enviat aquest divendres al vespre un comunicat assegurant que no ho havia sol·licitat "oficialment".

Artur Mas té previst reunir-se dilluns amb els comissaris europeus d'Afers Econòmics, d'Ocupació i d'Afers Institucionals. També es veurà amb membres del Parlament Europeu i amb funcionaris catalans que treballen a les institucions comunitàries.

stats