CONTRACRÒNICA
Política 08/05/2012

Artur Mas: "No hi ha gaires projectes més esperançadors que el de Catalunya"

El president demana als nous catalans que es posin "en la primera línia" de defensa del país

Eva Piquer
2 min
Artur Mas, amb un grup de nous catalans a Santa Coloma de Gramenet

Santa Coloma de GramenetEs diu que l'optimista té un projecte allà on el pessimista té una excusa. I quan la cosa està més que fumuda, no s'hi valen excuses. Ara i aquí només ens podem permetre ser optimistes: el pessimisme s'ha de deixar per a temps millors. Aquesta és la lliçó que sembla que tinguin ben apresa els convergents: el món s'enfonsa però saben que a ells els toca remar, o nedar, o tirar endavant com bonament puguin. I amb il·lusió, quin remei. Només així s'explica que Artur Mas i Oriol Pujol siguin rebuts a Santa Coloma amb crits de "fora, fora" i altres de menys suaus i, en lloc de posar-se a plorar, siguin capaços no ja de vendre'ns que l'ampolla està mig plena sinó de fer-nos creure que gairebé vessa. Vaja, que tenim Ítaca a tocar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No hi ha gaires projectes tan esperançadors com el que té Catalunya en aquest moment", ha afirmat Artur Mas aquest dimarts al vespre a Santa Coloma de Gramenet, durant la inauguració de la fundació Nous Catalans. "El que passa –ha afegit– és que les dificultats ens ofeguen i les onades són molt grosses". Al president li ha faltat poc per demanar als nouvinguts el vot en un hipotètic referèndum per la independència, o això han volgut entendre molts dels presents. "Esperem que els nous catalans us poseu en la primera línia de defensa d'aquest país que és Catalunya –ha dit Artur Mas–. Ens heu d'ajudar a aconseguir que el país tingui majories socials prou àmplies per assolir tots els projectes i ambicions que ens proposem. Esteu cridats a la primera línia, que no és de combat".

Després de dir que "avui és un dia feliç", el secretari general de Convergència, Oriol Pujol, s'ha referit al famós pacte fiscal: "Catalunya és la seva gent. El país es mou perquè la seva gent es mou. Hem d'assegurar-nos que el gruix del país és amb nosaltres, o que nosaltres som amb el gruix del país. No ens interessa tant que sigueu nous com que ens ajudeu a construir la majoria social del país, que no us en desentengueu. Us volem nous, catalans i implicats. Us heu d'implicar en la reclamació del pacte fiscal que ha d'ajudar a treure aquest país del sot on és".

El president de la Fundació Nous Catalans, Àngel Colom, ha aclarit: "El nostre és un projecte de justícia social però és també un projecte d'ordre, tots tenim els mateixos drets però sobretot tenim les mateixes obligacions. Ens situem lluny de les idees xenòfobes o intolerants, però també ens situem lluny dels bonistes".

L'acte ha estat precedit per una visita a les instal·lacions de la fundació. Hi ha assistit el director general per a la Immigració, Xavier Bosch. Alguns hi han trobat a faltar el conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries.

stats