JORNADES DEL CERCLE D'ECONOMIA
Política 28/05/2015

El Cercle d'Economia alerta que les "solucions unilaterals" per resoldre el cas català porten a la "frustració"

Anton Costas, president de l'entitat, proposa una consulta sobre una millora de les competències de Catalunya

O. March / à. Font Manté
1 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, i el president del Cercel d'Economia, Antón Costas, en la inauguració de les jornades de Sitges / TJERK VAN DER MEULEN

SitgesEl president del Cercle d'Economia, Anton Costas, ha estat l'encarregat d'encetar les XXXI Jornades de l'entitat, que se celebren anualment a Sitges. Ho ha fet amb una intervenció en què ha alertat que les "solucions unilaterals" per resoldre el problema polític entre Catalunya i Espanya "aboquen a la frustració" i a "una incertesa més gran".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Només hi ha una sortida: un camí que és afrontar el problema amb esperit de concòrdia, amb un gran pacte i disposició a la transacció en tres àmbits", ha apuntat Costas. Quins són aquests tres àmbits? Llengua i cultura, finançament i una consulta que validi aquest augment de competències exclusives.

El president del Cercle d'Economia també ha carregat contra la corrupció existent a l'Estat i ha demanat acabar amb ella com un "imperatiu ètic". "No es pot demanar esforços a la ciutadania i tenir aquesta xacra", ha indicat Costas.

stats