ELECCIONS 25-N
Política 13/11/2012

Mas: "Espanya és un mercat cada vegada més petit per a Catalunya"

El candidat de CiU centra el seu acte matinal en l'economia i promet duplicar el nombre d'empreses catalanes que exportin a l'estranger

Oriol March
1 min
Artur Mas, en la roda de premsa del matí habitual de la campanya electoral per al 25-N, el dimarts 13 de novembre / ACN

BarcelonaEl candidat de CiU a les eleccions catalanes, Artur Mas, ha assegurat, aquest dimarts al matí, en una roda de premsa a la seu del partit, que "Espanya és un mercat cada vegada més petit per a Catalunya". Mas ha centrat el seu acte matinal a parlar de la necessitat d'internacionalització de l'economia catalana "de cara a la nova etapa del país".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder nacionalista ha assegurat que, en els últims dos anys, les exportacions catalanes han crescut un 10% anual i que el pes d'Espanya en les exportacions ha caigut un 10% al llarg dels últims deu anys, un percentatge que han guanyat les relacions comercials amb l'estranger. Un mercat exterior dominat per la Unió Europea, però que en els últims temps, segons Mas, ha tingut un protagonisme creixent de la Xina, Rússia, el Brasil i l'Índia, on les exportacions han pujat un 20%.

Oficines exteriors

Mas s'ha compromès a "duplicar" a mitjà termini la quantitat d'empreses catalanes amb presència a l'estranger i ha assegurat que "potenciarà" les oficines a l'exterior de la Generalitat.

Vaga general

El candidat ha trobat "sospitós" que el PSOE cridi ara a fer vaga, "mentre que quan els sindicats van fer una aturada general contra José Luis Rodríguez Zapatero, els socialistes no van promoure-la".

stats