NOVA ETAPA
Política 17/03/2013

Mas reuneix els consellers i ordena obrir "totes les vies de diàleg possible" amb el govern espanyol

El president va citar aquest dissabte el Govern a Pedralbes després de la desconvocatòria de la cimera social que s'havia de celebrar

Ara
2 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, va reunir aquest dissabte els consellers a Pedralbes després de la desconvocatòria de la cimera econòmica i social. Segons publica el diari 'La Vanguardia' i han confirmat a l'ACN fonts de Govern, Mas va convocar una reunió extraordinària per fixar un pla davant una situació "d'emergència nacional". Segons les mateixes fonts, les directrius del president van ser clares als consellers i es poden resumir en tres iniciatives: una "campanya pedagògica" per conscienciar la ciutadania de la tràgica realitat econòmica del país, intentar refer "totes les vies de diàleg possible" amb el govern espanyol i una agenda d'acció política centrada en iniciatives socials.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El rotatiu del Grup Godó detalla que la reunió es va prolongar durant més de quatre hores amb l'objectiu d'analitzar la situació econòmica i política, i que la consulta sobiranista es va tocar només de passada. El president Mas també va fer una exposició crítica amb els partits de l'oposició, acusant-los que en una situació tan difícil no s'hi impliquin i que només intentin capitalitzar el descontentament que generen les retallades. Entre les mesures que Mas va plantejar als consellers destaquen una campanya pedagògica per conscienciar als ciutadans de la difícil situació econòmica del país, explicant el dèficit fiscal que suporta Catalunya i el deute "monstruós" que arrossega la Generalitat.

Igualment, el president de la Generalitat va ser clar amb els consellers i va indicar-los que obrin "totes les vies de diàleg possibles" amb el govern espanyol, i va posar d'exemple els recents acords amb els ministeris d'Agricultura i Foment. Finalment, Mas va apostar per impulsar durant el segon semestre de l'any una agenda d'acció política i legislativa centrada bàsicament en iniciatives socials per lluitar contra els estralls de la crisi entre els més desafavorits (Llei de Protecció Social, Pacte nacional de la lluita contra la pobresa, etcètera).

Ortega confirma la trobada i la voluntat de diàleg

En declaracions a la premsa, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha confirmat la reunió i ha indicat que Mas va ordenar als consellers "diàleg" en un sentit ampli, és a dir, amb partits, entitats socials i govern espanyol. El diàleg amb Madrid, ha matisat, ha de ser "sense renúncies".

Ortega ha assegurat que per a l'executiu català hi ha dues línies vermelles: el manteniment de l'estat del benestar i la consulta sobiranista, que s'ha de fer perquè té el suport del Parlament".

stats