ELECCIONS EUROPEES
Política 21/05/2014

Mas demana a ERC "dos dits de front" i que no s'equivoqui atacant CiU en campanya

El president de la Generalitat, al míting final de la federació a Tarragona, dirigeix un missatge als republicans: "Els errors es paguen cars"

Oriol March
3 min
Artur Mas, aquest dimecres a Tarragona / TJERK VAN DER MEULEN

TarragonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest dimecres al míting final de CiU a Tarragona que "quan parlem de nosaltres no ens cal parlar malament dels altres". Ha estat un missatge indirecte a ERC, a qui ha acusat de "burxar" a causa de posar-se "nerviosa" veient la "mobilització" dels nacionalistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"A nosaltres no ens cal burxar enlloc. Després del dia 25 de maig hi ha el dia 26", ha apuntat Mas, que ha demanat responsabilitat i ha advertit que els "errors" es paguen "cars".

"Hem de fer que el partit del Govern guanyi les eleccions a Catalunya. No pot ser que a Espanya guanyi el PP i que a Catalunya hi perdi CiU", ha advertit.

Mas ha assegurat que el "mercat natural" de Catalunya són els països d'Europa, i ha indicat que formar part de les institucions europees és beneficiós en termes econòmics, socials culturals i polítics. El líder de CiU ha aprofitat per apuntar que Manuel Valls, primer ministre socialista francès, ha fet les mateixes retallades que els governs conservadors. Valls a estat aquest dimecres a Barcelona fent costat al candidat del PSC a les europees, Javi López.

Abans de començar l'acte, Mas ha estat parlant amb els assistents que no han pogut entrar al Teatre Principal de Tarragona, que s'ha omplert per seguir el míting final de CiU en aquesta demarcació. "Vam omplir a Lleida, vam omplir a Girona, i hem omplert de gom a gom a Tarragona, i això és un bon senyal. La gent porta les piles posades i saben el que ens estem jugant com a país", ha indicat el president.

Tremosa i el corredor mediterrani

El candidat de CiU a les eleccions europees, Ramon Tremosa, ha advertit en la seva intervenció que un estat català seria més ràpid a l'hora de construir el corredor mediterrani.

Espadaler: "No podem afeblir el procés"

El president del consell nacional d'Unió, Ramon Espadaler, ha considerat que les eleccions del proper diumenge són una "fita" cap a la consulta cap al 9 de novembre, data de la consulta. Espadaler ha admès que Europa "ha de millorar" i que ha d'estar "més a prop", i per això ha justificat que CiU faci una "campanya en positiu". El conseller d'Interior ha acusat PP i PSOE d'acusar-se mútuament i de fer servir el procés sobiranista "per sortir" en campanya.

"No podem afeblir el procés. Afebliríem el procés si afeblíssim el president Mas", ha indicat el president del consell nacional d'Unió sobre la interpretació que faran a Madrid dels resultats de les eleccions europees.

Gambús: "Catalunya sempre vol votar"

El candidat d'Unió a les eleccions europees, Francesc Gambús (que abans de començar el seu discurs ha rebut un pastís per celebrar el seu aniversari), ha alertat que aquesta setmana toca "posar tota la carn a la graella". "El 25-M al vespre tenim dues alternatives: una baixa participació que faran servir el PP i el PSOE per dir que el procés sobiranista resta, o bé que el poble català faci una participació com la que sap fer i el president Mas expliqui que aquest procés té com a marc de referència el procés d'integració europea", ha considerat Gambús. "Catalunya sempre vol votar", ha sentenciat Gambús.

Tarragona i el dret a decidir

L'encarregada d'obrir l'acte ha estat la líder de CiU a l'Ajuntament de Tarragona, Victòria Forns, que també és diputada al Parlament. "Som davant d'una oportunitat històrica", ha indicat Forns, que ha cridat a "demostrar a Europa i al món que Catalunya vol decidir el seu futur". "Qui digui que Tarragona no està pel dret a decidir menteix i té mola barra", ha indicat.

stats