ELECCIONS 25-N
Política 22/11/2012

Mas, sobre la campanya de la por: "El que volen és que no hi hagi un govern fort a Catalunya"

Duran carrega contra Rajoy pel cas 'El Mundo': "Ha de ser demòcrata i donar la cara, no pot seguir callant"

Oriol March
2 min
Mas i Duran al míting d'aquest dijous al vespre a Tarragona / JAUME SELLART / EFE

BarcelonaEl candidat de CiU a les eleccions del 25-N, Artur Mas, ha assegurat aquest vespre des del míting final de CiU a Tarragona que les campanyes de la por encetades a Madrid "van encaminades que no hi hagi un govern fort a Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha promès que seguirà com a president "passi el que passi", en referència als resultats electorals del diumenge que no li auguren una majaoria absoluta per dur a terme el seu projecte polític cap a l'estat propi.

El secretari general de CiU, Josep A. Duran i Lleida, ha carregat contra el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, també des del míting final de la federació a Tarragona. "Ha de ser demòcrata i donar la cara, no pot seguir callant", ha assegurat sobre el cas 'El Mundo' i l'actitud que hi ha pres el govern espanyol.

Duran també ha estat dur amb Cristóbal Montoro, ministre d'Hisenda, que ahir va dir que Mas ha de donar explicacions per tenir comptes a Suïssa. "No els té, i aquestes afirmacions també són una calúmnia. I, a més, Montoro no pot fer servir dades de l'Agència Tributària perquè és un organisme independent", ha argumentat el líder d'Unió.

El líder d'Unió s'ha posicionat a favor d'un referèndum d'autodeterminació i ha assegurat que aquest diumenge "cal votar contra la submissió de Catalunya".

Batet, contra Tejero

A Duran l'ha precedit Albert Batet, que s'estrena com a cap de llista de CiU per Tarragona. "Han fet difamació disfressada de periodisme", ha denunciat sobre el cas 'El Mundo', i ha carregat contra el coronel colpista Tejero, que ha denunciat Mas per la seva aposta sobiranista. "Un colpista ens vol donar lliçons de democràcia", ha raonat el cap de llista per Tarragona.

Batet ha saludat el públic com a "futurs ciutadans d'un nou estat d'Europa".

Abans que Batet, Anna Solé (número dos de CiU per Tarragona i representant més avançada d'Unió a les llistes) ha tornat a insistir que aquestes són "les eleccions de la nostra vida" i ha assegurat que està convençuda "que no fallarem" al poble de Catalunya.

L'acte l'ha obert la cap de l'oposició a Tarragona, Victòria Forns, que repetirà com a diputada aquesta propera legislatura. Forns ha assegurat que la demarcació és "complexa" de cara al 25-N i, segons fonts consultades per l'ARA, CiU té enquestes que li donen entre 8 i 11 diputats a Tarragona. El 2010 en va aconseguir 9, i aquest hipotètic creixement (però que també podria ser decreixement) és clau a l'hora d'augmentar els resultats de fa dos anys en el marc nacional, en què els nacionalistes van obtenir 62 representants.

stats