ELECCIONS MUNICIPALS
Política 19/05/2011

Mas acusa el PSC de bombers piròmans per haver causat el dèficit i criticar ara les retallades

El president de la Generalitat pronostica que "a Tarragona tot anirà d'un pèl, molt just, en un sentit o un altre" i crida a votar per tumbar el govern local de PSC i ERC

Efe
2 min

TarragonaEl president de CiU, Artur Mas, ha acusat avui els socialistes de ser a la vegada piròmans i bombers per haver causat la crisi i després sortir al carrer a protestar contra les retallades que ha decidit el govern català que ell també presideix. El president del Govern s'ha desplaçat avui a Tarragona per donar suport a la candidata de la federació nacionalista en aquesta localitat, Victòria Forns, i ha exercit de teloner davant un miler d'assistents al Refugi 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas, que tot just acabar la seva intervenció ha marxat cap a Amposta, ha comentat que aquestes eleccions "van més enllà dels pobles i les ciutats perquè també està en joc elegir entre aquells que diuen la veritat i que s'enfronten a la realitat, i els que amaguen la veritat i no tenen coratge d'enfrontar-se a la realitat" Segons el seu parer, CiU parla sempre clar, i encara que "a vegades la realitat és una mica pesada i dolorosa, la gent és madura i reclama la veritat".

En aquest sentit, ha criticat que hi ha molts alcaldes socialistes que han anat a manifestacions després de pancartes criticant el Govern quan CiU només ha fet els deures. "Si tinguessin una mica de vergonya i de sentit de país haurien d'ajudar a resoldre el problema que ells mateixos han creat, en comptes de tanta protesta i cridòria. Aquesta situació em recorda un incendi: el primer que es presenta a apagar el foc sempre és el piròman, però els que realment estem apagant el foc som nosaltres, quan els que el van originar van ser altres", ha dit Mas.

Sobre les eleccions del 22-M, Artur Mas ha reconegut que "a Tarragona tot anirà d'un pèl, molt just, en un sentit o un altre". "Encara hi ha partit", ha indicat el president de CiU, que per això ha cridat a la participació diumenge que ve.

De la seva banda, el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha recalcat que "el PSC és l'origen del problema i l'obstacle de la solució". "Ens acusen de voler retallar l'estat del benestar, però són ells els que han generat un dèficit de 7.607 milions", ha insistit Duran, que ha recordat que el PSC està sent un obstacle perquè el Govern pagui els 1.450 milions del fons de competitivitat que deu a la Generalitat.

De la seva banda, la candidata de CiU a l'alcaldia de Tarragona, Victòria Forns, ha considerat que la formació nacionalista és "el futur" de la ciutat de Tarragona, mentre que el PSC, que ha governat durant els últim quatre anys al costat d'ERC, representa "el passat del qual volem fugir". "Durant tota la campanya els socialistes han usat calúmnies i mentides, a les quals la gent de CiU hem respost amb propostes en positiu, amb idees i amb projectes per a Tarragona", ha manifestat l'alcaldable convergent.

D'una altra banda, el comitè d'empresa de l'Autoritat Portuària de Tarragona ha aprofitat la presència al port del president de la Generalitat, Artur Mas, per lliurar-li el manifest que es va llegir en la manifestació del passat dia 12 de maig a Tarragona.

stats