ELECCIONS 25-N
Política 15/11/2012

Mas es reunirà amb els màxims representants de CCOO i de la UGT després de les eleccions

En un míting a Terrassa, el candidat de CiU assegura que l'estat propi comportaria "menys retallades, menys vagues i menys protestes"

Oriol March
2 min
El candidat de CiU, Artur Mas, en un míting aquest dijous a Terrassa / ACN

TerrassaEl candidat de CiU a les eleccions del 25-N, Artur Mas, es reunirà amb Joan Carles Gallego (CCOO) i Josep Maria Álvarez (UGT) després dels comicis per tal de "focalitzar" la propera legislatura i mirar de fer camí conjunt cap a l'estat propi i cap a la consulta. Així ho ha avançat en un míting a Terrassa en què ha vaticinat que a Catalunya hi hauria "menys retallades, menys protestes i menys vagues" amb l'estat propi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder nacionalista ha fet servir Gandhi per dir que es donen les condicions adequades "perquè Catalunya faci el seu propi camí" i ha justificat que no ataqui els altres partits catalans basant-se en la "generositat" d'anar "tots junts".

Mas ha cridat els indecisos respecte a l'estat propi a prendre exemple dels immigrants de Nous Catalans –vinculats a CDC–, que aquest matí han donat suport al procés català.

El seu teloner ha estat Josep Rull, secretari d'Organització de CDC i un dels dirigents nacionalistes més apreciats per la militància. "No volem guanyar les eleccions, volem guanyar la llibertat", ha clamat Rull, interromput per crits d'independència de la militància. "Volem que l'onada d'aquest país es converteixi en un tsunami que enderroqui els murs més infranquejables", ha defensat el secretari d'Organització de CDC, que ha defensat sense embuts la "independència" de Catalunya.

Rull ha admès que les retallades han estat "intenses" i ha cridat a defensar l'estat propi en nom de la "justícia social". "No és honest parlar de crisi econòmica a Catalunya ignorant el dèficit fiscal", ha raonat el dirigent nacionalista en un dels discursos més aplaudits de la campanya de CiU, on també ha defensat que Catalunya s'ha de convertir en l'estat número 29 de la Unió Europea.

"L'actitud més assenyada que podem tenir ara els catalans és construir l'estat propi de forma democràtica i pacífica, perquè seny és guanyar la llibertat", ha resumit Rull, que ha criticat que el PSC –sense pràcticament citar-lo– basi la seva campanya en els "retrets" i en la "resignació". L'alcaldable per CiU de Terrassa ha assegurat que, per cada "retret" hi ha d'haver una proposta".

Abans que Rull, l'encarregat de dirigir-se al públic ha estat Joan Recasens, president de la intercomarcal de Barcelona-comarques d'Unió, que ha destacat la "mobilització" que "caracteritza" la campanya de CiU.

L'encarregada d'obrir l'acte ha estat Concepció Llurba, alcaldessa de Castellbisbal i candidata al Parlament, que ha lloat la figura de Mas i ha destacat la bona marxa econòmica del seu municipi.

stats