Política 20/11/2014

Mas: "Les querelles no són la manera de resoldre les coses en una democràcia madura"

El president de la Generalitat, en el cinquantè aniversari de CCOO a Catalunya, sosté que cada cop més catalans han desconnectat "mentalment" d'Espanya

Oriol March
2 min
El president de la Generalitat, Arur Mas, amb el secretari general de CCOO a Catalunya, Joan Carles Gallego / PERE VIRGILI

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest dijous al vespre en l'acte del cinquantè aniversari de CCOO a Catalunya que "cada cop hi ha més catalans que han desconnectat mentalment d'Espanya". Mas ha volgut donar les gràcies al sindicat per la seva defensa del dret a decidir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Moltes vegades ens topem que a banda de respostes polítiques, hi ha querelles i tribunals. Però sabem que aquesta no és la manera de resoldre les coses en una democràcia madura. Avui més que mai hem d'estar al costat dels drets socials i dels drets nacionals", ha afegit el líder de CiU.

"Hem aconseguit, entre molts, que els nostres nivells de cohesió social siguin alts, i això no ha caigut del cel", ha insistit Mas, que ha volgut agrair la feina feta durant cinquanta anys per part de CCOO a Catalunya. "Us vull donar les gràcies, també, per aquesta voluntat inequívoca de defensa de l'autogovern de Catalunya i a les seves llibertats nacionals, que estan lligades a les llibertats socials", ha assenyalat el president.

Abans de Mas han intervingut el secretari general de CCOO a Espanya, Ignacio Fernández Toxo; l'exsecretari general de CCOO a Catalunya i ara diputat al Congrés per ICV, Joan Coscubiela; el secretari general del sindicat a Catalunya, Joan Carles Gallego; i Montse Maresma, representant de la comissió del cinquantè aniversari de CCOO a Catalunya. A l'acte hi han assistit la vicepresidenta Joana Ortega; la presidenta del Parlament, Núria de Gispert; i el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig.

Defensa de la "plurinacionalitat" espanyola

"Hi ha qui no entén que Espanya és plurinacional. No han volgut reconèixer el federalisme, i així ens va. Ens hem d'articular en el reconeixement mutu de les realitats que ens componen", ha indicat Toxo en la seva intervenció. EL dirigent sindical també ha fet una defensa de l'Europa federal.

stats