Política 03/12/2015

Mas veu en el posicionament de Fernàndez el reflex del debat intern a la CUP

No considera, però, que sigui indicador que la CUP estigui virant de forma ineqúivoca per permetre la seva investidura. Tornarà a ser candidat si s'han de repetir eleccions

M.colomer
2 min
Artur Mas i David Fernández, als passadissos del Parlament / ACN

BarcelonaReacció prudent del president de la Generalitat, Artur Mas, a l'article d'aquest dijous de l'exdiputat de la CUP, David Fernàndez, a l'ARA en què advoca perquè l'esquerra independentista cedeixi dos diputats per facilitar la investidura a canvi d'un pla de xoc "real". Per Mas, el posicionament, significatiu, de Fernàndez, no és indicador que la CUP estigui virant en conjunt per desbloquejar la investidura i la formació del nou govern, però sí que reflecteix el debat intern de l'esquerra independentista, dins de la qual hi ha sectors que "no entenen aquest bloqueig després de dos mesos".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Tenim majoria al Parlament per iniciar el procés i espero que s'esclareixi [l'escenari de la investidura] en algun moment"; ha defensat en declaracions a la SER, en què també ha dit que hi ha marge fins al 10 de gener, que si no hi ha president investit, les eleccions s'hauran de convocar de forma automàtica. Precisament, ha advertit que el procés no s'aturarà tampoc en cas que hi hagi nous comicis, en què ha anunciat que tornaria a ser candidat. "Evidentment, la meva idea presentar-me, perquè vull culminar aquest procés, ajudar a culminar-lo".

Procés endavant en qualsevol cas

"Si hi ha investidura, millor. Però amb o sense, aquest procés el defensarem igualment i seguirà endavant. O la gent tindrà l'oportunitat de tornar a votar o s'haurà resolt abans amb la investidura, que jo ho prefereixo", ha asseverat. I arribats al cas d'eleccions forçades per la manca d'acord amb la CUP, i malgrat que es va comprometre a no repetir de candidat, ha detallat que tornaria a ser-ho perquè en veritat, el seu compromís passa per culminar el procés d'independència: "No ho tinc previst [retirar-se], sincerament. Em vaig comprometre a no tornar-me a presentar si puc contribuir a culminar el procés de transició nacional. I el compromís hi és. Però si se'm bloqueja i se'm veta, quedo alliberat del compromís, lligat al final del procés polític de transició nacional".

Ha defensat que els oferiments d'articulació del Govern fets a la CUP en la taula de negociació -Govern coral i moció de confiança en 10 mesos- no significa denigrar la institució: "El que hem fet fins ara en la negociació és més que raonable, i no va en contra de la dignitat de la institució". I ha recordat que el mateix Govern Maragall va articular un esquema governamental similar sense que en aquell moment ningú ho veiés una indignitat.

stats