Política 21/10/2012

El suport a Artur Mas de cara al 25-N protagonitza la cinquena assemblea de Reagrupament

L'associació independentista afirma que el president de la Generalitat els ha convidat a participar en l'elaboració del programa de CiU

Acn
2 min

VicReagrupament ha refermat aquest diumenge el suport al president de la Generalitat, Artur Mas. En la cinquena assemblea de la formació, la vicepresidenta, Rut Carandell, ha destacat el caràcter "plebiscitari" de les eleccions del 25-N i ha insistit en la necessitat que Artur Mas en surti reforçat. "El 26-N el món mirarà Catalunya per veure quin han estat el suport que ha tingut el president", ha apuntat. Segons Carandell, qualsevol altre resultat que no signifiqui un suport ampli a Mas deixaria el procés cap a la independència de Catalunya "en via morta". Els 300 associats presents a l'edifici del Sucre de Vic han avalat àmpliament la decisió de la Junta Directiva. En absència del president de Reagrupament, Joan Carretero, que aquest dissabte va haver de ser hospitalitzat per unes molèsties lleus segons ha explicat l'organització, Carandell ha estat l'encarregada de llegir l'informe de gestió, que ha rebut un suport molt majoritari.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La vicepresidenta ha afegit que Reagrupament ha estat convidat a participar en un acte de suport de la societat civil al president Mas i, també, a col·laborar en el programa electoral. Durant el seu discurs s'ha emès un missatge final de Joan Carretero: "No us deixeu confondre per cants de sirena, moltes veus us voldran marejar i fer perdre de vista l'objectiu final. Que continuem sent guionistes de la història".

També ha participat en l'assemblea l'alcalde de Vic i president de l'Associació de Municipis Independentistes (AMI), Josep Maria Vila d'Abadal (Unió), que ha fet un marcat discurs independentista. "La mania del catalanisme de buscar l'encaix amb Espanya ens ha distret durant 130 anys", ha lamentat.

El periodista valencià Manuel Milián Mestre ha rebut avui el premi Pau de Tars, que dóna la benvinguda a persones que “havien menystingut la independència de Catalunya o que hi havien frivolitzat com a opció política rigorosa, però que ja s’han adonat que és l’única opció de futur per a Catalunya”.

stats