Política 14/12/2015

"Optar per Unió és un vot perdut": Mas entra al cos a cos amb Duran en la recta final de la campanya

El president de la Generalitat en funcions també carrega contra Ada Colau en el míting final de Democràcia i Llibertat a Lleida: "No vull tenir a l'altre costat de la plaça Sant Jaume algú que diu que la nostra capital tornarà a ser Madrid"

Oriol March
3 min
El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, durant el míting a Lleida / ARA

LLeidaEl president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha assegurat aquest dilluns en el míting final de Democràcia i Llibertat a Lleida que optar per la candidatura d'Unió liderada per Josep Antoni Duran i Lleida "és un vot perdut". "És un vot que cau en sac foradat, és llençar la collita", ha apuntat. El líder de Convergència també s'ha referit a les paraules de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ahir va reivindicar el paper de Madrid com a ciutat de referència per a Catalunya. "No vull tenir a l'altre costat de la plaça Sant Jaume algú que diu que la nostra capital tornarà a ser Madrid", ha indicat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent nacionalista ha considerat que "se l'ha jugat del tot" pel procés sobiranista i que ha renunciat "a totes les comoditats". En aquest sentit, Mas ha apuntat que el país "no pot rendir-se" i que no ha d'optar per un vot "bumerang" que, després pel 20-D, es giri en contra dels interessos de Catalunya.

Homs crida a aprofitar el "terratrèmol polític" a Espanya

El candidat de Democràcia i Llibertat a les eleccions espanyoles, Francesc Homs, ha apuntat que "com més gran sigui el terratrèmol" a Espanya, més cal "enfortir" les posicions sobiranistes. "Tornarem a demostrar la nostra força a les urnes", ha apuntat Homs. "Hi ha l'oportunitat d'aprofitar la feblesa del nostre adversari", ha considerat.

L'exconseller de la Presidència ha acusat Ciutadans de ser la "marca negra" del PP. "A part de fer una cursa desaforada per anar en contra de Catalunya, són gent que va néixer per carregar-se la cohesió social", ha indicat.

"Necessitem un nou aval democràtic"

Antoni Postius, candidat de Democràcia i Llibertat a Lleida i cap de files de CDC a l'ajuntament de la capital del Segre, ha assegurat que la coalició "ha estat a tots els municipis" de la demarcació fent campanya "per guanyar les eleccions". "Són unes eleccions molt diferents de les de sempre, especialment per les dates. Però ens hem de mobilitzar", ha considerat Postius, que ha detectat que hi ha "molta gent" a qui "no acaba d'agradar" la convocatòria del 20-D. "Hi ha hagut tants canvis –com és el fet que CDC vagi en coalició– que no tothom ho ha entès", ha indicat.

En aquest sentit, Postius ha posat l'exemple de la seva àvia, que li va dir: "No em vinguis amb històries, jo sóc d'en Mas". "Doncs aquí el tens!", ha exclamat el candidat de Democràcia i Llibertat a Lleida. "Tornarem a guanyar, tornarem a fer història i els tornarem a deixar fora de joc. Som la gent del president Mas, els que han fet possible el que semblava impossible", ha determinat. "Necessitem un nou aval democràtic", ha apuntat Postius, que ha demanat a Carme Chacón, candidata del PSC, que torni a Miami "i que s'hi endugui el Senat".

En referència a Ciutadans, Postius ha recordat que a La Paeria el PSC, el PP i el partit d'Albert Rivera van votar una moció segons la qual el català ja no és llengua preferencial a la ciutat.

"Ens han robat els diners"

Els encarregats d'obrir l'acte han estat Jordi Souto, Mayte Rivero i Ramon Alturo. "Hem d'anar a Madrid a traslladar la veu del poble de Catalunya i a fer de corretja de transmissió de les institucions catalanes", ha apuntat Souto, membre de Demòcrates de Catalunya, que ha assenyalat que el procés no el faran "els de l'assamblearisme de fireta" ni els de la "superioritat moral". "Aquells que es pensen que ho saben tot i no han entès res", ha apuntat Souto. "Diumenge guanyarem, i guanyarem bé", ha pronosticat el candidat a senador.

Alturo ha assegurat que el 27-S hi ha va haver un "punt d'inflexió" en les relacions entre Catalunya i Espanya, i ha apuntat que "tothom ha dit prou al tracte indigne i a les humiliacions constants" que, segons ell, han dut a terme des de les institucions espanyoles. "Volem anar a defensar les resolucions del Parlament i tot allò que faci el Govern. Volem viure de les nostres potencialitats i que els nostres fills puguin viure a Catalunya, que els pagesos no hagin de patir per una PAC recentralitzadora", ha apuntat

Rivero ha apuntat que aquests últims anys a Madrid "s'ha trencat el pacte segons el qual les autonomies havien de tenir capacitat de gestionar les seves competències". "No hem estat nosaltres qui ha incomplert els termes", ha assenyalat la candidata a senadora. "Ens han robat els diners i la capacitat política d'ajudar la nostra gent", ha apuntat amb contundència Rivero.

stats