Política 27/06/2014

Mas avisa Rajoy de risc de "desbordament" si no adequa els marcs legals per permetre el 9-N

El president de la Generalitat, en la presentació de la memòria de la Comissió Jurídica Assessora, sosté que la "canalització" de la voluntat catalana "tindria beneficis per a tothom"

Oriol March
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha avisat aquest divendres el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que existeix "risc de desbordament" si no adequa els marcs legals necessaris per permetre el 9-N. D'aquesta manera, Mas ha volgut "fer una crida" per "posar la llera dels nostres marcs legals de manera que la voluntat dels catalans es pugui expressar de manera normal i de manera normalitzada".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, el líder de CiU ha indicat que la correcta "canalització" de la voluntat catalana produiria "beneficis per a tothom". "Si els responsables de canalitzar això no són capaços d'entendre que els nostres marcs legals han d'anar fent possible per la via de la modificació o la interpretació, el risc que tenim és el mateix que hi ha des del punt de vista físic quan l'aigua d'un riu es desborda", ha defensat Mas.

En l'acte també hi han intervingut el conseller de la Presidència, Francesc Homs, i el president de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat, Albert Lamarca. "Nosaltres sabem que el dret no és la clau que obre tots els panys, però el dret no pot ser la porta que tanqui totes les esperances", ha indicat Lamarca en referència a la consulta.

stats