Política 16/12/2015

Mas contrasta l'agressió a Rajoy amb el caràcter "pacífic" del procés sobiranista a Catalunya

El president de la Generalitat en funcions, en el míting final de Democràcia i Llibertat a les comarques de Tarragona, condemna els fets de Pontevedra tot i no tenir "cap amistat" amb el president espanyol

Oriol March
2 min
Artur Mas i Francesc Homs, abans que arrenqués el míting de Democràcia i Llibertat a Tarragona / ARA

TarragonaEl president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha contrastat aquest dimecres al vespre durant el míting final de Democràcia i Llibertat a les eleccions espanyoles del 20-D el tarannà "pacífic" del procés sobiranista amb l'agressió al president espanyol, Mariano Rajoy, durant un acte electoral a Pontevedra. "La gent s'ha mobilitzat sense cap agressió verbal ni cap agressió física, sense tirar ni un paper al carrer", ha apuntat Mas, que ha condemnat "rotundament" qualsevol agressió tot i no tenir "cap simpatia" envers Rajoy, a qui ha acusat d'interposar querelles "per la via penal" per l'organització de la jornada de participació del 9-N.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha apuntat que el poble de Catalunya "no es pot permetre" fallar a les urnes, i ha apuntat que el vot a Democràcia i Llibertat és la manera de "trencar" amb l'statu quo. "Per què demanem el vot? Hi ha almenys tres partits, PP, PSOE i Ciutadans, que volen que siguem dèbils i residuals. Són els que identifiquen que en aquesta candidatura hi ha la gran pinya necessària per aixecar el castell més important de tota la seva història", ha reiterat el president en funcions. "Com més vots tinguem, més petits seran aquests tres partits a Tarragona i a les Terres de l'Ebre, i més gran serà el castell que aixecarà Catalunya", ha apuntat.

Homs també condemna l'agressió

El candidat de Democràcia i Llibertat a les eleccions, Francesc Homs, també ha carregat contra l'agressió d'un jove de 17 anys al president espanyol. "Podem posar com a exemple el tarannà pacífic, tranquil i serè que té el poble de Catalunya", ha considerat Homs.

Ferran Bel, crític amb les inversions

El candidat de Democràcia i Llibertat per Tarragona, Ferran Bel, ha assegurat que l'Estat no ha complert els seus compromisos en matèria d'inversions amb la demarcació tarragonina. Bel ha carregat amb duresa contra Ciutadans, que segons ell estan d'acord amb el PP en temes tan transversals com atacar el model educatiu català i el transvasament de l'Ebre. L'alcalde de Tortosa ha apuntat que la proposta de referèndum de Podem és com el suport de José Luis Rodríguez Zapatero a l'Estatut.

"Vas guanyar per golejada"

Carles Sala, un dels dirigents de Demòcrates de Catalunya i exmembre de la direcció d'Unió, ha apuntat que Homs va sortir vencedor "per golejada" del cara a cara amb Josep A. Duran i Lleida a 8TV celebrat ahir al vespre. Sala ha carregat amb duresa contra l'Estat per prendre decisions que van "en contra" dels interessos dels ciutadans. "No vull pertànyer a un Estat que vol portar als tribunals les lleis que ens donen mecanismes per lluitar contra els desnonaments", ha indicat el secretari d'Habitatge en funcions, que també ha recordat les querelles pel 9-N.

L'acte l'han obert els tres candidats territorials al Senat: Carles Pellicer, Joan Basora i Anabel Marcos. "Aquest és el clam d'un poble que demana que se l'escoltin", ha apuntat Pellicer.

stats