PLE DEL PARLAMENT
Política 05/10/2011

Mas anuncia que els alts càrrecs del Govern no tindran paga extra de Nadal

L'oposició interroga el president sobre el seu pla per reduir l'alt índex d'atur

S. González / R. Tugas
2 min
Mas al Parlament

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat que els alts càrrecs del Govern no rebran aquest any la paga de Nadal. La mesura afectarà a 350 persones i suposarà un estalvi d'1,8 milions d'euros. El president ha hagut de justificar la seva política de retallades davant l’oposició després de les altes xifres d’atur anunciades ahir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tant el PP com ERC i ICV-EUiA han preguntat a Mas què pensa fer per disminuir la taxa d’atur. “És una dada inacceptable, indigna i insostenible. El seu govern s’ha reunit 38 vegades i no ha presentat un pla de xoc”, li ha recriminat la líder del PP, Alicia Sánchez-Camacho. Mas ha respost que el Govern té “un full de ruta comú amb el PP” per combatre la crisi i generar ocupació que ja s’està duent a terme.

El president del grup parlamentari d’ICV-EUiA, Joan Herrera, ha retret al president la seva “incapacitat per demanar a qui més té i redistribuir en comptes de retallar” i ha denunciat que amb la seva “espiral de dogmatisme ultraliberal i ranci” està portant el país “cap a la fractura social”. Mas ha insistit que el seu govern vol defensar l’estat del benestar i ha recordat que CiU és la força que més l’ha defensat perquè va estar al govern durant 23 anys.

En ser preguntat per ERC per les polítiques a curt i mitjà termini en matèria d’ocupació, Mas ha recordat que l’Institut de Finances ha mobilitzat 2.200 milions d’euros per donar crèdit i aval a les petites i mitjanes empreses. La portaveu del grup parlamentari d’ERC, Anna Simó, ha recordat que no se sap l’estat dels encàrrecs que va fer la cimera anticrisi al CAREC.

Repassar les resolucions votades àmpliament pel Parlament i fixar un compromís per complir-les ha estat la proposta que ha llançat el president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, a Mas. El president ha respost que no té cap inconvenient a fer-ho sempre que no siguin “impossibles” i impliquin destinar-hi més diners.

Per la seva banda, Solidaritat ha preguntat a Artur Mas si era “conscient dels problemes que comporta estar a Espanya” i que comporta “la pèrdua de 60 milions d’euros diaris” i ha lamentat “que hi hagi morts” per les retallades sanitàries. Mas ha respost que la independència és un “objectiu noble”, però ha advertit Uriel Bertran que amb el seu discurs “no guanyarà cap adepte per la causa perquè a la gent li farà por viure en aquest país”.

stats