Política 02/03/2013

Mas reivindica que es retorni a Catalunya l'aportació solidària que fa a l'estat espanyol

El president de la Generalitat recorda que al país "hi ha els mateixos problemes de pobresa, exclusió i marginalitat" que al conjunt de l'Estat

Acn
2 min

CalafellEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha reivindicat que l'aportació que Catalunya fa a l'estat espanyol, amb el 0,7% de l'IRPF, ha de tenir un retorn proporcional al país. Mas ha recordat que les societats necessiten ser recompensades per la seva "solidaritat", sobretot, ha apuntat, si es té en en compte que "a Catalunya hi ha els mateixos problemes de pobresa, d'exclusió i de marginalitat que hi pot haver a qualsevol lloc del conjunt de l'estat espanyol", ha apuntat. El president de la Generalitat ha fet aquestes declaracions en la inauguració de les reformes de la casa de colònies Artur Martorell que la Fundació Pere Tarrés té a Calafell, al Baix Penedès, aquest dissabte al matí. El president de la Generalitat, Artur Mas, també ha recordat la necessitat de promoure "valors cívics" en l'actual context de dificultats que viu el país. Mas ha lloat la tasca de moltes entitats com la Fundació Pere Tarrés, que "amb una actitud d'energia positiva davant la duresa de les circumstàncies arrisca i tira endavant". "Si molta gent es posa a fer coses, també la nostra situació general tendirà a millorar, però si molta gent es queda encongida i aclaparada, anirem tirant enrere i ara ens convé una actitud d'energia positiva", ha dit el president.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha visitat la casa de colònies Artur Martorell que la Fundació Pere Tarrés té a Calafell, al Baix Penedès, i n'ha inaugurat la reforma. Les obres han servit per millorar les instal·lacions existents, incrementar el nombre de sales d'activitats i incorporar nous menjadors i una nova cuina. Amb la reforma el centre ha augmentat el nombre de places de les 124 que tenia a les 266 actuals. El pressupost de les obres ha estat de 2,5 milions d'euros, que han estat finançats per la Generalitat de Catalunya, el ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, la Fundació ONCE, de la Fundació La Caixa i la mateixa Fundació Pere Tarrés, propietària de la casa.

La casa de colònies Artur Martorell va ser la primera casa de colònies construïda expressament per a aquesta finalitat a Catalunya. En els 45 anys d'història ha esdevingut un referent per al moviment de colònies i per a l'associacionisme català. La Fundació Pere Tarrés és una entitat no lucrativa d'acció social i educativa que va iniciar la seva activitat l'any 1957 en el marc de Càritas per promoure l'educació en el lleure infantil i adolescent. Actualment és l'entitat de lleure més gran de Catalunya, amb 227 centres d'esplai que apleguen 15.000 infants i 4.000 monitors.

stats