Política 07/05/2014

Mas: "Catalunya està bastint ponts amb Israel, Massachusetts i Califòrnia"

El president de la Generalitat ha fet aquestes declaracions en referència a la capacitat catalana de "crear ciència"

Efe
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ha assegurat avui a Barcelona que Catalunya està bastint ponts amb Israel i Massachusetts (EUA) i, "pròximament", amb Califòrnia (EUA).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el marc de la commemoració del 250 aniversari de la Reial Acadèmia de les Ciències i les Arts de Barcelona, a la qual ha assistit el premi Nobel de física el 1998, Jack Steinberger, el president ha afirmat que la intenció és crear "una associació de territoris" amb aquestes zones.

De fet, Mas ha recordat que el 1988 ja es va crear el consorci Quatre Motors per a Europa, que comptava amb la presència de la Lombardia (Itàlia), Baden-Wüttemberg (Alemanya), Roine-Alps (França) i Catalunya, algunes de les zones més industrialitzades d'Europa.

Això no obstant, Mas ha reconegut que, en relació amb Israel, Massachusetts i Califòrnia, Catalunya és el territori que "més ha d'aprendre".

En aquesta línia, ha afirmat que Catalunya "comença a figurar al mapa d'aquells països que són capaços de crear ciència", i ha recordat que entre les 100 millors universitats del món de menys de 50 anys n'hi ha 4 de catalanes.

A l'acte, el president ha volgut agrair el paper històric de la Reial Acadèmia de les Ciències i les Arts de Barcelona, així com el d'altres entitats de l'època, que "van substituir" la falta d'institucions públiques pròpies a Catalunya.

stats