CANVI DE CICLE
Política 06/10/2012

Mas troba "inconcebible" que un país com Catalunya hagi "d'estar pendent" de si pot pagar a final de mes

El president de la Generalitat demana una gran majoria social el 25-N i reclama "democràcia, majoria social i convivència" contra la campanya de la por iniciada arran del gir cap a l'estat propi

Oriol March
1 min
Mas, amb Gerard Figueras, Marta Pascal i Carles Puigdemont

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest matí, des del XVII congrés de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), que "si del proper 25-N en surt una majoria dèbil, el projecte català pot quedar coix". En aquest sentit, Mas ha cridat a aconseguir una gran majoria social cap a l'estat propi i ha renunciat a seguir "transformant" Espanya després de "múltiples intents fallits". "Cal estar en peu d'igualtat amb l'Estat, perquè si no, som uns subordinats", ha apuntat el president.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cap de govern s'ha referit a la campanya de la por iniciada pels estaments espanyols contra el gir cap a l'estat propi. "Us recepto democràcia, majoria social, convivència, paciència i que us mossegueu la llengua", ha recomanat Mas als assistents. "Som a Europa des de fa més de 1.200 anys", ha assegurat en referència als empresaris recelosos amb el canvi de cicle polític.

El president de la Generalitat ha valorat com a "inconcebible" que un país com Catalunya, que aporta una cinquena part de la riquesa del territori espanyol i que concentra un 28% de les exportacions, hagi "d'estar pendent" de si pot pagar amb "més o menys comoditat" a final de mes, en relació amb el fons de liquiditat que encara no ha arribat de Madrid.

stats