ELECCIONS MUNICIPALS
Política 19/05/2015

Mas respon a Rajoy: "La seva manera de contribuir a l'estabilitat és posar querelles contra membres del Govern"

El president de la Generalitat, en un acte electoral de CiU, assegura que l'Estat exerceix "sense miraments" i "sense fre" el seu poder

Oriol March
2 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, amb el candidat de CiU a Lloret de Mar, Jaume Dulsat / ACN

Lloret de MarEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha respost aquest dimarts en un acte electoral de CiU a Lloret de Mar al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que ahir el va acusar de provocar inestabilitat a l'Estat. "Només per posar les urnes el 9-N, la seva manera de contribuir a l'estabilitat és posar una querella contra tres membres del Govern. No sé si és la millor manera. Diuen que ens estimen molt, però apliquen la màxima segons la qual amb Catalunya les coses van bé si treballem, paguem i callem. Si treballem, paguem i callem, tot va bé. Si en algun moment no callem, som uns inestables. Ara bé, ja no callarem", ha apuntat Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Necessitem fortalesa. De força no ens en sobra. Ens enfrontem a un Estat que té una gran força. Que té un gran poder, i l'exerceix. A fe de Déu que l'exerceix sense miraments i sense fre", ha lamentat el president, que ha tornat a assenyalar les últimes polèmiques amb el ministeri de l'Interior i el d'Educació de la setmana passada.

"Com poden ajudar els ajuntaments? En dues coses bàsiques. La primera, ajudar que la gent tingui feina. Segons quina orientació tingui l'Ajuntament, serà més fàcil o no. Us ocupeu de les emergències socials que pugui tenir la gent a Catalunya. La segona és que heu de ser forts, segurament s'han de prendre les decisions més dures que s'han pres en segles. El que es necessita és que hi hagi molts ajuntaments que estiguin al costat del país", ha apuntat Mas, que ha demanat que no baixi el percentatge de consistoris sobiranistes.

"Fa 22 mesos que tenim un atur inferior respecte al mateix mes de l'any anterior. En l'últim any, a Catalunya hi ha 103.000 persones més que cotitzen a la Seguretat Social. Som lluny d'estar a plena llum. Si no ens equivoquem i no torcem aquesta línia, podem recuperar el que teníem abans del 2008. Queda molta feina per fer, no val a badar. Quan sento segons quins discursos se'm posen els pèls de punta, hi ha gent que es pensa que els diners cauran del cel", ha indicat el president.

El candidat aspira a mantenir CiU en el poder

Jaume Dulsat és l'home triat per CiU per substituir l'actual alcalde, Romà Codina, com a cap de llista. Codina va ser el relleu, en el seu moment, de Xavier Crespo, que serà jutjat per corrupció les properes setmanes. La federació va aconseguir set regidors l'any 2011, només un més que la plataforma Millor. "Volem que Lloret sigui la capital de la Costa Brava".

stats