EL PLA B DEL PACTE FISCAL
Política 10/05/2012

Mas pot anar a la presó?

Quatre experts expliquen a l'ARA quines armes té l'Estat per frenar el pla de Mas per tenir una Hisenda pròpia unilateralment

Ara
1 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, en la sessió de control al Parlament / ACN

BarcelonaPot Artur Mas anar a la presó si tira endavant una Hisenda pròpia catalana de forma unilateral? "Si es considera que no complir els mandats del govern espanyol pot constituir un delicte i sempre agafant-nos al pitjor escenari, podria existir la possibilitat que anés a la presó", assegura Joaquim Ferret, catedràtic de dret administratiu de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). L'ARA ha consultat amb quatre experts quines conseqüències legals pot tenir per a Mas i per a Catalunya una llei del Parlament que creiï una Hisenda pròpia on els catalans haurien de dipositar els seus impostos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Francesc de Carreras, catedràtic de dret constitucional de la UAB, considera improbable que s'exigeixin responsabilitats penals arribats a aquest punt. Però si en una cosa coincideixen tots els enquestats és que el govern espanyol duria la llei al Tribunal Constitucional. Això faria que se suspengués la norma fins que l'alt tribunal dictés sentència.

Podeu llegir les opinions senceres a l'ARA PREMIUM clicant aquí

stats