ELECCIONS 25-N
Política 12/11/2012

Mas, al congrés de l'Institut de l'Empresa Familiar: "Cal que Europa tingui més estats amb menys poder"

El candidat de CiU i aspirant a la reelecció presideix l'obertura del XV congrés de l'Institut de l'Empresa Familiar. El seu president, José Manuel Entrecanales, no ha fet cap referència al procés sobiranista català

Oriol March
2 min

BarcelonaEl candidat de CiU a les eleccions i aspirant a la reelecció, Artur Mas, ha fet referència de forma implícita al procés sobiranista que viu Catalunya en l'obertura del XV congrés de l'Institut de l'Empresa Familiar (IEF), que se celebra aquests dies a Barcelona. "Cal que Europa sigui el nostre paraigua i que hi hagi més estats europeus amb menys poder", ha insistit Mas, que ha assegurat que en aquest supòsit "no hi haurà ni aranzels, ni duanes i seguirà havent-hi lliure circulació de capitals".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas, amb aquestes explicacions, ha volgut "desdramatitzar algunes coses que a Espanya es dramatitzen", en referència, sense citar-ho directament, al fet que una Catalunya sobirana sortiria de la Unió Europa i instauraria aranzels pel fet de quedar suposadament fora del mercat comú. "El nostre principal repte és construir el projecte europeu", ha sostingut Mas, que ha defensat el seu projecte sobiranista amb un to molt diferent del que fa servir als mítings de campanya.

Abans de Mas, han intervingut Javier Grego, president de l'Associació Catalana de l'Empresa Familiar; Carlos Mas, president de PwC; Javier San Félix, conseller delegat de Banesto, i José Manuel Entrecanales, president de l'IEF. Entrecanales és també president d'Acciona, empresa que s'acaba d'adjudicar la concessió d'Aigües Ter-Llobregat i s'ha imposat a Agbar.

Entrecanales no ha fet cap referència al procés sobiranista que viu Catalunya i ha estructurat un discurs sobre la base de la sortida de la crisi que assola Espanya. També ha elogiat el paper de l'empresa familiar com un valor segur en els temps que corren.

Si fos portuguesa o brasilera crec que mai no hauria arribat a tastar la fruita maduixa per dir-se 'morango', un mot que se m'allunya eternament de la fruita. M'agrada 'maduixa', que és dir-ho i et regalima una gota vermella com la sang i dolça com la mel (o era al revés?), o 'strawberry', un bosc de Beatrix Potter.
stats