JORNADES DEL CERCLE D'ECONOMIA
Política 31/05/2012

Mas aposta per una Hisenda pròpia connectada amb Espanya i amb Europa

El president de la Generalitat, en el discurs inicial de les jornades anuals del Cercle d'Economia, assegura que el consens polític només pot passar pel canvi de model

Oriol March
1 min

SitgesEl president de la Generalitat, Artur Mas, en el seu discurs d'obertura de les jornades del Cercle d'Economia, ha considerat que un consens ampli pel pacte fiscal només és possible en cas que s'aposti per un model nou que permeti a Catalunya quedar-se la clau de la caixa. "Si no és així, n'hi haurà alguns que no hi podrem ser", ha resumit Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cap de l'executiu ha apostat obertament perquè Catalunya tingui una Hisenda pròpia (posant com a exemple Euskadi i Navarra), cosa que, malgrat tot, no considera que vagi en contra de l'Estat. "Sempre hi haurà mecanismes de col·laboració", ha argumentat. És més: aquesta Hisenda pròpia ha d'estar connectada amb Espanya i amb Europa, segons ha explicat el president.

Mas també ha carregat contra el govern de Mariano Rajoy. "Hem donat suport a les seves reformes, sovint a canvi de res i sense que ens agradessin gaire, però amb els pressupostos de l'Estat hem hagut de dir prou", ha considerat Mas davant del president del Cercle d'Economia, Josep Piqué.

El president de la Generalitat ha lamentat que la "inversió a terminis" feta a través del suport de CiU a les mesures econòmiques del PP no hagi fructificat en cap gest per part de Rajoy i els seus. "L'Estat segueix devent diners a Catalunya i no hi inverteix gaire en comparació amb altres territoris", ha valorat Mas.

El cap de l'executiu ha resumit la seva acció de govern davant els empresaris basant-se en tres ítems: "explicar la veritat", tenir "coratge" a l'hora de prendre decisions", i "donar la cara" davant la difícil situació econòmica.

stats