Política 18/06/2013

ERC: "Si Mas no dóna explicacions pel cas Palau, donarem suport a la petició de compareixença"

Jordi Turull, portaveu parlamentari de CiU, assegura que el president "donarà la cara" i denuncia que l'oposició només vol "desgastar"

C. Dinarès / O. March
2 min

BarcelonaLa presidenta del Parlament, Núria de Gispert, "medita" durant aquest dimarts a la tarda la convocatòria per demà dimecres al matí –just abans que se celebri el ple– d'una junta de portaveus extraordinària. Aquesta reunió, demanada formalment per PP i Ciutadans, hauria de servir per decidir sobre la compareixença del president de la Generalitat, Artur Mas, sobre el presumpte "finançament irregular" de CDC. Segons ha explicat el portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, ha avançat que ERC és partidària d'aquesta compareixença.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Més tard ho ha confirmat la portaveu parlamentària d'ERC, Marta Rovira, que ha assegurat que, si Mas no s'explica, "donarà suport" a la seva compareixença. "Estem convençuts que donaran ells el primer pas", ha assenyalat.

CiU confia en el president

El portaveu parlamentari de CiU, Jordi Turull, ha assegurat que les explicacions del president Mas arribaran perquè és una persona que "no s'amaga mai de res". Ha afirmat que per part de l'oposició es veu "clarament" que hi ha ganes d'una "política de desgast" i que diverses formacions polítiques "volen que Mas digui coses que no dirà mai". El portaveu parlamentari de CiU ha deixat clar que dins d'aquestes formacions no s'hi inclou ERC, ja que segons Turull els seus membres "ja coneixen el president i saben que sempre dóna la cara".

El PP hi veu un "espoli"

"Això del Palau sí que és un espoli", ha apuntat el portaveu adjunt del PP a la cambra catalana, Santi Rodríguez, que és qui ha avançat l'estat de "meditació" de De Gispert –que espera que acabi ràpid– per decidir sobre la junta de portaveus de demà. ICV li ha demanat a ERC que, en cas de convocar-se, no "salvi" Mas de la compareixença davant del Parlament per explicar-se pel "pacte criminal" que el fiscal veu entre els nacionalistes i Ferrovial a través del Palau de la Música.

Termini fins demà al matí

Lucena ha assegurat que els socialistes donen fins demà al matí que Mas demani comparèixer per iniciativa pròpia per tal que s'expliqui pel cas Palau. El portaveu socialista ha apuntat que el partit ja té preparada la petició de compareixença per si Mas no ho fa unilateralment.

stats