Política 12/09/2015

Mas: "És un engany voler confrontar el dia a dia del país amb el projecte sobiranista"

El pare Manel, que és suplent a la llista de Junts pel Sí, s'estrena en la campanya de la coalició en un acte al barri de Sant Andreu assegurant que el procés és "irreversible"

Oriol March
3 min
Artur Mas, en l'acte de campanya amb el pare Manel a Sant Andreu / ACN

BarcelonaEl president de la Generalitat i número quatre per Barcelona de la llista de Junts pel Sí, Artur Mas, ha assegurat aquest dissabte al matí en un acte al barri de Sant Andreu que "és un engany voler confrontar el dia a dia de la societat amb el projecte sobiranista". "La sobirania, la capacitat de decisió i la independència miren als ulls de la realitat social del país", ha assenyalat el president.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Tot això no és per a una Catalunya de l'Edat Mitjana, la del comte Guifré. Ens estem fixant en el que tenim davant, en els 7,5 milions de catalans, i en el projecte que ens pot unir. No es tracta tant de veure d'on venim, sinó cap a on anem. Aquest és el projecte que pot ajudar que el país millor", ha argumentat Mas, que ha volgut posar de manifest que l'autogovern ha retrocedit en l'últim lustre.

"La crisi ens ha deixat despullats. Ens hem adonat com mai de la debilitat del nostre autogovern en quantia i en qualitat. Hi hem de posar remei d'una vegada per totes. Si només fem el bon minyó com en les últimes dècades, tindrem els resultats que ja hem tingut. I si torna a venir una crisi, tornarem a quedar despullats", ha considerat. "Els hem de demostrar que si som majoria ens en sortirem. El 27-S no es proclama la independència, però si no hi ha majoria no ens en sortim", ha apuntat en referència a l'Estat.

"Per molt canvi de govern que hi hagi, mentre els recursos siguin els que són, no arribarem molt lluny. La nostra candidatua enfoca els dos temes: si tenim els instruments, no ens en sortirem", ha apuntat el líder de CDC sobre el lligam que Junts pel Sí crea entre la millora de la sobirania i el flanc social. Aquest lligam passa perquè, entre d'altres assumptes, hi hagi un "projecte" de renda de garantia de ciutadania durant la propera legislatura on s'hi "seguiran posant més diners".

En tot cas, el líder de CDC ha apuntat que "com menys gent la necessiti", millor. "Hem d'intentar que tothom se'n pugui sortir", ha aprofundit el dirigent nacionalista, que ha apuntat que si la Generalitat no pot ni fer un decret de pobresa energètica, "aquest ja no és l'autogovern que necessitem".

Mas ha insistit, en referència a la manifestació que va omplir la Meridiana, que "als carrers s'influeix" i que a les urnes "es decideix". "Ara hem de decidir. No hi ha cap altre país d'Europa que pugui exhibir la capacitat de mobilització de la societat catalana. Això sol ja vol dir que haurien d'obrir els ulls a la realitat", ha assenyalat, al mateix temps que ha insistit que "res està guanyat" i que el sobiranisme no s'ha d'adormir per tal de tenir el "mandat democràtic" el 27-S.

Aparició del pare Manel

L'acte ha comptat amb la presència de Manuel Pousa, més conegut com el pare Manel, que ha considerat en la seva intervenció que el procés és "irreversible". "Demano disculpes als qui no ens entenen", ha considerat el capellà, que ha insistit que és "absurd" amagar-se de les opcions polítiques que defensa. El pare Manel forma part de Junts pel Sí com a candidat suplent de la candidatura per Barcelona i aquest dissabte s'ha definit com a "ciutadà del món".

La monja Vicky Molins i el cap de llista per Lleida de Junts pel Sí, Josep Maria Forné, també han participat en l'acte matinal del primer dissabte de campanya de la coalició.

stats