PLE DEL PARLAMENT
Política 02/11/2011

Mas: "El Govern només col·laborarà amb el nou executiu espanyol si es defensen els interessos catalans"

El president i el cap de l'oposició, Joaquim Nadal, mantenen una picabaralla dialèctica arran del funcionament dels centres de salut al pont de Tots Sants

S. González / O. March
2 min

BarcelonaEl Govern només col·laborarà amb el proper executiu espanyol sortit de les urnes si es preserven els interessos de Catalunya. Així ho ha anunciat el president Artur Mas en la sessió de control que s'ha dut a terme aquest dimecres al matí al Parlament. "Si no es respecta la identitat catalana ni la seva personalitat col·lectiva, no hi col·laborarem", ha assegurat Mas a pregunta de la presidenta del PP català, Alicia Sánchez-Camacho.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

També en la sessió de control al president, el cap de l'oposició, Joaquim Nadal (PSC), ha retret a Mas l'"apagada sanitària" que segons ell s'ha produït al llarg d'aquest pont de Tots Sants. El president ha acusat els socialistes de "donar una imatge de la sanitat catalana que no es correspon a la realitat". Mas ha assegurat que les visites a especialistes s'anul·len un 80% en un pont com aquest i que s'hi s'han de prioritzar recursos, aquests dies de festa eren una bona data per fer-ho.

ICV-EUiA ha lamentat que Catalunya lideri el rànquing de destrucció d'ocupació de tota Espanya tenint la mateixa legislació laboral que la resta de comunitats. El líder ecosocialista, Joan Herrera, ha preguntat a Mas si se sent responsable de les dades de l'atur, però el president ha contestat que el seu Govern no fa ni un any que governa i que, per tant, cal anar a buscar les responsabilitats a l'executiu que hi ha hagut en els darrers vuit anys.

Davant la situació dels aeroports catalans, agreujada per l'anunciada disminució d'activitat de Ryanair, el president del grup parlamentari d'ERC, Joan Puigcercós, ha preguntat al president si tant difícil és per Duran Lleida, el candidat que “salva Espanya”, posar sobre la taula de negociació l'especialització de l'aeroport de Barcelona en vols internacionals i la de Girona, Lleida i Reus en vols low cost. Mas ha afirmat que si bé Aena estaria disposada a negociar, Catalunya no pot assumir ara el deute que suposaria gestionar els aeroports catalans.

Una de les principals picabaralles dialèctiques durant la sessió de control s'ha produït quan el diputat de SI Alfons López-Tena ha preguntat a Mas què pensa fer per restaurar l'honor de les víctimes catalanes del franquisme. El president ha aprofitat per respondre que les declaracions que en els darrers dies ha fet Tena “són una indignitat” i estan plenes “d'errors monumentals”. El diputat de SI ha etzibat a Mas que ell és el president i “no un tertulià de ràdio”, a la qual cosa Mas li ha respost que no era el més indicat “per parlar de formes i formalitats”.

stats