Política 29/11/2012

Navarro anul·la la reunió amb Mas per "problemes d'agenda"

El primer secretari del PSC havia admès la trobada minuts abans en una roda de premsa

Sara González
2 min

BarcelonaPere Navarro, ha anul·lat finalment la reunió que havia de fer aquesta tarda amb Artur Mas "per problemes d'agenda". Així ho ha confirmat el PSC a l'ARA poc després que el primer secretari admetés en una roda de premsa "un primer contacte cara a cara" amb el president de la Generalitat en funcions per analitzar els resultats electorals i els nous escenaris que s'obren a Catalunya i per explorar vies d'entesa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Navarro ha insistit en la compareixença que té contactes "informals" amb tots els partits i que, ara per ara, les propostes del PSC i les de CiU estan massa lluny per trobar-hi ponts d'acord. El líder socialista confia que en les properes setmanes hi haurà més "contactes formals" per parlar a fons del contingut de les primeres propostes a debatre al Parlament.

Si bé ERC de moment es planteja no entrar a Govern però sí donar suport extern a Artur Mas perquè pugui governar, Navarro, sense parlar directament de l'experiència del tripartit, ha carregar contra ERC per ser “un partit que moltes vegades el que ha fet és ser a l'oposició i al govern al mateix temps”. Navarro ha insistit que Artur Mas no ha aconseguit els objectius pels quals va dissoldre el Parlament, amb la qual cosa “seria lògic que dimitís”. A més, ha insistit que a hores d'ara no descarta que CiU acordi els pressupostos, de nou, amb el PP.

El grup parlamentari del PSC s'ha reunit avui per primera vegada abans de la constitució del Parlament per posar sobre la taula quines són les principals propostes que cal impulsar en l'inici de la legislatura. Una fiscalitat més justa i la reivindicació de l'euro per recepta i l'augment de les beques menjador seran dues de les principals apostes del PSC.

stats