Política 09/07/2014

Mas, sobre el paper dels cercles econòmics en el procés: "Voten les persones, no les empreses"

El president de Pimec, Josep González, defensa la consulta i demana de part dels empresaris que el procés tingui "serenor" i "màxim nivell de diàleg"

Oriol March
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat en l'entrega dels Premis Pimes 2014 organitzats per la patronal Pimec que el procés sobiranista "s'ha de fer" i que "s'ha de fer bé". "Les empreses no voten, voten les persones", ha afegit Mas en la seva intervenció.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa a l'anàlisi econòmica, Mas ha defensat que hi ha "indicis" de recuperació i s'ha mostrat convençut que hi haurà "senyals en positiu" en un futur immediat. "No vol dir que s'hagi guanyat res. Hem de ser modestos i prudents en les anàlisis", ha apuntat el president, que ha posat en valor que la consum interior comença a créixer després d'anys en què el punt de suport de l'economia catalana era el front exterior.

Mas també ha avançat que al setembre entrarà al Parlament la llei de Formació Professional i també la segona onada de simplificació administrativa, que ja s'està tractant amb els agents empresarials.

El president de Pimec, que ha parlat abans que el líder de CiU, ha defensat la consulta del 9-N i ha insistit que dins l'empresariat existeix una "preocupació" pel que sembla una "incapacitat de dialogar" i de portar "aquest procés" sense "intransigències, ni amenaces ni vions apocalíptiques". "Des de Pimec procurarem marcar i tenir tot aquest procés amb el màxim de serenor, i fem vots perquè hi hagi el màxim nivell de diàleg", ha afegit Gonzàlez.

stats