POLÍTICA
Política 15/07/2011

Artur Mas condemna l'agressió "intolerable" a l'alcalde de Girona

Acn
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha condemnat "enèrgicament" l'agressió "intolerable" i els insults soferts ahir a la tarda per l'alcalde de Girona (Gironès), Carles Puigdemont, per uns manifestants que protestaven contra les retallades en sanitat, aprofitant la visita a la ciutat del conseller de Sanitat, Boi Ruiz.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Artur Mas ha assegurat que "tota manifestació és legítima en la mesura en què és pacífica", però ha afegit que "quan apareix la violència, qualsevol protesta que recorri a ella perd tota credibilitat", ha informat el Departament de la Presidència de la Generalitat.

Mas ha afegit que "els representants elegits pels pobles no són només ells mateixos, sinó que tenen darrere tota la gent que els ha escollit i que ha acceptat el resultat democràtic". "Per tant -ha dit- una agressió contra un representant electe resulta especialment intolerable i no la tolerarem".

El cap de l'executiu català va parlar ahir a la nit per telèfon amb l'alcalde de Girona per interessar-se pel seu estat i transmetre-li el seu suport, així com la seva condemna dels fets.

Després de l'agressió, Carles Puigdemont presentava diversos blaus a la cama i un altre a la cara, provocat pel llançament d'un objecte.

Unes dues-centes persones van secundar una convocatòria realitzada per un grup d'"indignats", a la qual es van sumar els sindicats UGT i CCOO, que van tallar el tràfic d'un dels accessos a la plaça, en un dels edificis de la qual Boi Ruiz va donar una conferència.

stats