ELECCIONS MUNICIPALS
Política 22/05/2015

Mas dispara contra Colau: "Què us penseu, que la riquesa d'una ciutat es fa amb 'escraches' i assemblees?"

El president de la Generalitat, en el míting final de la federació a Barcelona, sosté que una Barcelona governada per la plataforma de la nova esquerra serà un "desert econòmic"

Oriol March
2 min
Artur Mas i Xavier Trias al míting final de CiU / MANOLO GARCIA

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha disparat aquest divendres en el míting central de CiU contra Ada Colau, candidata de Barcelona en Comú. "Què us penseu, que la riquesa es genera fent 'escraches' i muntant assemblees?", s'ha preguntat davant els aplaudiments del miler de persones que s'han reunit al Pavelló de la Nova Icària de Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha fet referència al procés sobiranista i ha carregat contra els "dubtes" que, segons ell, Colau té sobre el procés sobiranista. "Què ens convé més, que hi hagi gent que vulgui anar endavant o gent que té dubtes?", s'ha preguntat el president de la Generalitat.

"A Barcelona es juga que la ciutat en mans d'alguns sigui un desert econòmic o un jardí d'oportunitats", ha indicat el líder de CiU amb to enèrgic. Mas ha assegurat que CiU té dos objectius "al mateix nivell" de cara a diumenge: guanyar les eleccions en nombre de vots i mantenir el poder a Barcelona, que governen des del 2011. "El que està en joc no és cap tonteria", ha volgut alertar el president de la Generalitat en un discurs encès davant la militància del partit.

Trias i la manera de fer política

"Hem de fer la política d'una manera diferent. Missatge que no va a la contra, que va a favor. Voleu col·laborar? Som aquí. Voleu construir la ciutat que tots volem? Som aquí. Hem de fer realitat el somni de futur d'aquesta ciutat, que és una ciutat per a tothom. Ho hem de fer amb la col·laboració de tothom", ha apuntat el candidat a la reelecció a Barcelona, Xavier Trias.

"Jo demano a tots que us mogueu per agafar telèfons i enviar missatges. Hem d'aconseguir treure un resultat indiscutible que ens faci guanyar i continuar governant aquesta ciutat", ha indicat Trias, que s'ha posicionat "lleialment" a favor del dret a decidir.

Espadaler i els "anys perduts"

El secretari general de CiU, Ramon Espadaler, ha assegurat que Ada Colau farà "perdre anys" a Barcelona en cas que es converteixi en alcaldessa de Barcelona. "No som gent de protestar, ni ens instal·lem en la mentida ni l'acusació gratuïta. I això és el que està en joc", ha apuntat sobre la plataforma Barcelona en Comú, a la qual no ha esmentat en cap moment de forma directa. Espadaler ha demanat el vot útil cap a Xavier Trias i ha cridat a "reflexionar" aquells que volen posar un "determinat accent" al seu vot encara que donin per fet que Trias serà alcalde.

stats