ELECCIONS MUNICIPALS
Política 14/05/2015

Mas acusa la policia espanyola de posar en risc "la integritat física de determinades persones"

El president de la Generalitat, en un acte electoral de CiU a Tremp, reclama al ministre Fernández Díaz que faci "examen de consciència" i "depuri responsabilitats" pel sabotatge del cos de seguretat estatal en l'operació antijihadista dels Mossos

Oriol March
2 min

TrempEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha acusat aquest dijous des d'un acte electoral de CiU a Tremp la policia espanyola de "posar en risc la integritat física de determinades persones" pel sabotatge a una operació dels Mossos d'Esquadra contra el jihadisme. Mas ha apuntat que fa "mesos" que coneix el cas i que la Generalitat ha volgut actuar amb "discreció" sobre aquest assumpte. Si l'Audiència Nacional encarrega una operació d'aquesta envergadura als Mossos, és perquè hi ha confiança en els Mossos. I el que no té presentació possible és que aleshores hi hagi estaments de la policia que es dediquin a entorpir una operació d'aquesta magnitud, i que van posar en perill la integritat física de determinades persones. Resulta que surt el ministre de l'Interior i, com que no es vol quedar enrere de Wert, resulta que el problema és que no tenim altura suficient per poder administrar temes delicats en matèria de policia", ha apuntat el president de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha recomanat "examen de consciència" i "depuració de responsabilitats" a Jorge Fernández Díaz, que ha carregat contra els Mossos l'endemà que el ministre Wert situés el castellà com un idioma perseguit a Catalunya com ho va ser el català durant el franquisme. "Quines penques", s'ha exclamat el president.

Fragmentació del vot

"Necessitem institucions fortes. Això de repartir molt el vot queda molt bé en la primera fotografia, però després fa molt difícil governar les institucions. Mireu què està passant a Andalusia. Es va repartir el vot, però a canvi hi ha d'haver una cultura perquè els governs puguin fer la feina que han de fer. Si després el partit més votat no pot formar govern, i ningú està disposat a donar la cara, el resultat és que les coses no funcionen. I això pot passar el 24-M", ha alertat sobre la fragmentació del vot que s'espera a les municipals.

"El discurset de cada dia és molt fàcil, i anar a una entrevista o a una tertúlia és molt fàcil, però prendre decisions no ho és tant. Els partits emergents, quan han de fer el pas per governar institucions, no el fan impressionats per la crítica", ha criticat Mas sobre els partits que formen la nova esquerra.

Recuperació econòmica

"La primera feina que s'ha de fer és orientar les institucions del país, des de la més petita fins a la més gran, orientades a no espatllar ni entorpir la recuperació econòmica dels propers quatre anys", ha indicat Mas en un acte a l'Hotel Segle XX de Tremp, on s'han aplegat més d'una cinquantena de persones.

Joan Ubach, candidat de CiU a Tremp, ha fet una crida a "no confiar-se" a pesar que els pronòstics són bons per a la federació, i ha donat per fet que Mas li trucarà el dia 25 per felicitar-lo en tant que nou alcalde de la ciutat. "Que no es despisti ningú", ha reiterat el president en la seva intervenció. "Sembla que a Tremp pot girar la truita", ha apuntat. "Queden encara 10 dies, no en queden més, es pot fer molta feina. I es pot fer de tu a tu, que és la feina important", ha insistit el president.

stats