Política 17/01/2015

"La unitat d'Espanya és indissoluble": la rèplica a Mas de l'ambaixador espanyol a Islàndia

"Els seus articles en premsa estrangera compliquen la recerca d'una solució", assegura Antonio López Martínez en la seva rèplica

Oriol March
1 min
Desenes de fotògrafs esperant Artur Mas a l'hora de votar el 9-N / PERE VIRGILI

BarcelonaLa diplomàcia espanyola segueix marcant de prop els passos de la Generalitat en el marc de la seva acció exterior. Després de la ronda d'articles que va publicar el president Artur Mas després de la jornada de participació del 9-N en una sèrie d'articles en diaris estrangers, l'ambaixador espanyol a Islàndia –però amb residència a Oslo (Noruega)– va decidir publicar un article de rèplica en què carrega durament contra Mas. Comença criticant precisament que el líder de CiU enviï articles a la premsa estrangera, perquè segons Antonio López Martínez això "complica la recerca d'una solució".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

López Martínez sosté que la unitat d'Espanya és "indissoluble" i critica que Mas presenti un Estat "que sembla una dictadura" però que, en realitat, permet que els catalans puguin votar des del 1977. El colofó de la carta de l'ambaixador és que el resultat del 9-N –amb una victòria clara del doble sí– "no va ser favorable" a la independència. Ambaixadors espanyols a Suïssa, Irlanda i Israel també han publicat articles de rèplica a Mas.

El diplomàtic espanyol, a més a més, assenyala que Escòcia i el Quebec, on es va poder organitzar un referèndum legal i acordat, són dues "excepcions" en un sistema legal "vigent a tot el món". Islàndia es va independitzar de Dinamarca en un referèndum amb el 97% de vots a favor de la independència.

stats