ELECCIONS MUNICIPALS
Política 11/05/2015

Mas assegura que la "violència verbal" de Pablo Iglesias "acaba degenerant en violència física"

El president de la Generalitat, en un acte de campanya a Sant Feliu de Llobregat, acusa el líder de Podem de "menysteniment" i de "manca de respecte" cap a Catalunya

Oriol March
2 min

Sant Feliu de LlobregatEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest dilluns en un acte de campanya a Sant Feliu de Llobregat que la "violència verbal" expressada per "alguns personatges que aixequen la bandera del que és nou" pot acabar "degenerant" en violència física. Un dard dirigit cap al secretari general de Podem, Pablo Iglesias, que aquest dissabte va ser a Barcelona i va fer un discurs que ha enervat CiU. Mas ha acusat el líder de Podem de "menysteniment" i "manca de respecte" cap a Catalunya, que en els últims anys "ha demostrat altes dosis de civisme".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Com deia Desmond Tutu: no aixequis la veu, millora el teu argument", ha indicat el president de la Generalitat. "Des que va començar la campanya hem anat veient alguns personatges concrets que just a l'inici ja la fan servir per a una altra cosa. Han començat d'una altra manera, i no és la que convé en una democràcia madura com la nostra. Ni a un país que ha demostrat un gran civisme com el nostre. Hem vist alguns que venien aquí aixecant la bandera del que és nou i abans de sentir una sola proposta el que sentíem eren insults directes", ha resumit Mas, que ha recordat els escarnis dels últims dies per justificar la seva acusació de "violència física" a l'entorn del discurs d'Iglesias i d'Ada Colau, candidata de Barcelona en Comú.

"Hem de procurar que la riquesa que es crea a Catalunya es quedi una mica més aquí, sense renunciar a la solidaritat cap a altres pobles espanyols i europeus", ha apuntat el president, que ha fixat tres objectius fonamentals de cara a la propera legislatura als ajuntaments: "feina, benestar i llibertat".

Un cop més, Mas ha reclamat decidir el vot en clau local però, al mateix temps, ha recordat que el 24-M es decidirà si els ajuntaments "frenen" o "empenyen" el procés polític català. "No és el tema principal", ha indicat el president.

Tercera força a Sant Feliu

L'encarregada d'obrir l'acte ha estat Rosa Maria Martí, cap de llista de CiU a Sant Feliu de Llobregat, on la federació va ser tercera força a les eleccions municipals del 2011. "M'agradaria venir algun dia i saludar-te com a alcaldessa", ha indicat Mas. Els nacionalistes han format part de l'equip de govern els últims quatre anys.

stats