DEBAT DE LLISTES
Política 01/07/2015

Mas veu "mala fe" en els qui l'acusen de vulnerar el pacte entre CDC i ERC

El president defensa que la seva petició a les entitats "no trenca en absolut" cap acord i diu que ell convida la societat civil a "promoure el màxim d'unitat sobiranista"

Acn
2 min
Artur Mas, amb el ministre-president de Flandes, Geert Bourgeois, després de signar la renovació del Programa de Treball Catalunya-Flandes / ACN

Brussel·lesEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest dimecres que la seva proposta a la societat civil "no trenca en absolut" els pacte entre CDC i ERC. "Ara s'intenta explicar això, però s'intenta explicar de mala fe", ha lamentat Mas en una roda de premsa a Brussel·les, on s'ha reunit amb el ministre-president de Flandes, Geert Bourgeois. Mas ha remarcat que ell "no demana a ERC de fer una coalició" sinó que convida les entitats sobiranistes a "promoure el màxim d'unitat al conjunt de Catalunya". El president de la Generalitat ha dit que, si ho accepten, les entitats "no convidaran només a CDC i el senyor Mas" sinó "a qui elles vulguin" perquè són "transversals".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president Artur Mas ha defensat que la seva proposta a les entitats és "radicalment diferent" a la plantejada el mes de gener. "Com que jo sóc de complir els pactes, i tenim aquest pacte amb ERC, jo ara no demano a ERC de fer una coalició, simplement convido les entitats sobiranistes, si elles volen, a promoure el màxim d'unitat sobiranista al conjunt de Catalunya", ha precisat Mas.

Segons el president de la Generalitat, liderar la llista és una "lliure elecció" de les entitats. "Jo no puc obligar a ningú", ha remarcat, recordant que la seva invitació és "a les entitats però no als partits polítics". "Poden fer-ho, o no fer-ho, i nosaltres tirarem endavant en un cas o altre", ha destacat Artur Mas, assenyalant que "en aquest punt" és "bo que les entitats sobiranistes pugin donar la seva paraula i puguin fer la seva funció" per complir "el que és un clam en molts llocs de Catalunya, el garantir el màxim d'unitat possible".

"Si ho fan, serà perquè volen, i convidaran a qui vulguin a les llistes, no convidaran pas només CDC i el senyor Mas", ha avisat el president de la Generalitat, convençut que en aquest escenari l'ANC, l'AMI i Òmnium faran extensiva la invitació "a molts altres partits". "Ells tenen un sentit d'obertura, són transversals", ha destacat.

Mas ha explicat que va fer la proposta perquè "algú havia de llençar la idea" ja que "era un secret a porta tancada, tothom parlava que s'havia de recuperar el màxim d'unitat possible". "Em vaig atrevir un cop més a dir-ho públicament sense cap mena d'imposició", ha remarcat el president de la Generalitat, recordant que la proposta pretén que les entitats facin "la seva reflexió" i "la seva proposta si aquesta és la seva elecció".

El president Artur Mas és aquest dimecres a Brussel·les, on s'ha reunit amb el vici-primer ministre i ministre d'Ocupació, Economia i Comerç Exterior de Bèlgica, Kris Peeters, i amb el ministre d'Exteriors i Europeu belga, Didier Reynders. A més, Mas s'ha entrevistat amb el president del parlament de Flandes, Jan Peumans, i amb el ministre-president de Flandes, Geert Bourgeois, amb qui ha celebrat el II Comitè Mixt-Catalunya-Flandes i ha signat la renovació del Programa de Treball Catalunya-Flandes pel període 2015-2017. Aquesta tarda, el president de la Generalitat es reunirà amb la comissària de Transports, Violeta Bulc.

stats