CONGRÉS CDC
Política 24/03/2012

Les deu frases del discurs d'Artur Mas al congrés de CDC

El president de la Generalitat i encara secretari general del partit ha fet un parlament en què ha demanat la "màxima llibertat nacional" per a Catalunya

Oriol March
1 min

Barcelona1. "Hem estat un exèrcit de resistència i això ha estat fonamental. Ens va salvar el nucli dur i no el pinyol. Érem soldats derrotats, però estem al servei d'una causa que és invencible, Catalunya". Sobre el pas per l'oposició i el rearmament del partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

2. "Vam anar durant anys a l'oposició sense la púrpura del poder, vam quedar molt despullats". Sobre la travessia pel desert.

3. "Si algun dia existeixen uns Estats Units d'Europa, Catalunya seria com Massachussets als Estats Units". Sobre el paper de Catalunya com a subjecte polític sobirà

4. "El moment és dolç com a partit però amarg com a país. La travessa del desert ha fet que sedimentessin al partit valors i actituds i això mateix ha de fer ara el país". Sobre els valors que han permès, segons Mas, poder aguantar set anys sense poder institucional.

5. "Hem posat rumb a Ítaca. Això és la transició nacional". Sobre l'horitzó nacional de Catalunya

6. "Cal que Catalunya aspiri a la màxima llibertat nacional". Sobre la sobirania de Catalunya

7. "Aspirem a representar la majoria del país. Que tots els estols de Catalunya, tots els seus ciutadans, ens acompanyin cap a Ítaca". Sobre la construcció de la majoria necessària cap a la plena sobirania.

8. "A Catalunya vénen temps en què tocarà tornar-se-la a jugar". Sobre el procés obert després de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut.

9. "En contra del que van pronosticar els savis de sempre, CDC no estava condemnada a desaparèixer sense presència institucional". Sobre la supervivència de CDC fora del poder.

10. "Del 2000 al 2003 vam fer un esforç gegantesc. Vam guanyar, però no vam governar. Vam vèncer per caràcter". Sobre les primera vegada que CDC va perdre la Generalitat.

stats