Publicitat
Publicitat

DIA DE LA CONSTITUCIÓ

Mas: "La Constitució s'ha convertit en una excusa per limitar les aspiracions del poble català"

El president avança el propòsit d'enviar els pressupostos "aquest mes de desembre" i que la negociació serà "molt complicada"

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat aquest dimarts que ha decidit no assistir als actes de commemoració de la Constitució a Madrid perquè no se sent "cridat a celebrar una cosa que ha estat interpretada clarament en contra de les aspiracions del poble català" i també "de les seves aspiracions nacionals". Davant les crítiques que ha rebut per part de diversos partits polítics per aquesta decisió, Mas ha dit que "quan prens una decisió com aquesta sempre n'hi ha, de crítiques" però ha defensat que "davant d'unes condicions com aquestes, és millor posar-hi distància". Mas ha visitat el pessebre vivent de Corbera de Llobregat (Baix Llobregat), que enguany compleix 50 anys, on ha denunciat que "últimament la Constitució s'ha convertit en una espècie d'excusa per intentar limitar les aspiracions del poble català".

Negociació dels pressupostos

Respecte a l'obertura d'aquest dimecres de les negociacions del Govern amb els grup del Parlament per negociar els pressupostos del 2012, Mas ha afirmat que el seu propòsit és enviar els pressupostos "aquest mes de desembre" i ha ressaltat que "ara hem d'anar de pressa, no tant en la negociació sinó en la seva confecció definitiva, i que el Govern els pugui aprovar". Segons Mas, un cop aprovats, "els enviarem al Parlament i allà és on començarem les converses amb els diferents grups polítics per poder tirar els pressupostos endavant". Pel president de la Generalitat, es tractarà d'una feina "molt complicada" i que "requereix uns sacrificis bastant generals per part de tothom", ja que "estem enmig d'una tempesta però n'hem de sortir". Segons Mas, "sortir-ne no serà fàcil, però és al nostre abast".

Reforma dels tractats de la Unió Europea

Mas ha defensat que als catalans "ens interessa formar part d'una Unió Europea més desenvolupada i que fa millor les coses, i que està cridada amb molt d'esforç a tenir un progrés més important". Així, davant la reforma dels tractats de la Unió Europea afavorida per Alemanya i França, el president de la Generalitat ha destacat que amb "tot allò que sigui actuar en la línia del rigor, de no estirar més el braç que la màniga i de pencar de veritat, si va en la línia de la construcció europea, ens hi hem de sentir molt identificats".

21D

Més continguts de