Política 11/06/2015

Mas: "La decisió del TC sobre el 9-N reforça el caràcter plebiscitari de les eleccions del 27-S"

El president de la Generalitat, en una compareixença a Palau, assegura que el Tribunal Constitucional (TC) no pot "esborrar" el 9-N

Oriol March
2 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, en un moment de la seva intervenció a la galeria gòtica del Palau de la Generalitat / ACN

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest dijous en una compareixença a Palau que el 9-N no es pot "ni anul·lar ni esborrar". Ho ha expressat amb referència a la decisió del Tribunal Constitucional (TC) de declarar inconstitucionals els preparatius de la jornada de participació. "El 9-N hi és, va existir, figura en lletres majúscules, d'or, en la història democràtica d'aquest país", ha apuntat Mas. El líder de CiU troba "reforçat" el caràcter plebiscitari del 27-S. "És l'únic camí", ha defensat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El TC ens diu que la Generalitat no pot preguntar si volen un estat per a Catalunya i si volen que sigui independent. Ens ve a dir que la Generalitat no pot preguntar aquest tipus de qüestions i ens ve a dir que la ciutadania no es pot expressar sobre aquest tipus de qüestions", ha apuntat el president de la Generalitat.

"La conclusió és que la Constitució s'ha convertit, 37 anys després de ser aprovada, en un cul-de-sac per a les aspiracions d'una part molt important del poble de Catalunya. No només els que estan a favor de tenir un estat, sinó també els que estan a favor del dret a decidir", ha indicat Mas, que ha apuntat que la democràcia espanyola és de "baixa intensitat".

Mas ha volgut fer un recorregut de la manera com es va arribar al 9-N i ha fet una crida a no "desnaturalitzar" les eleccions del setembre. "Si només fem unes eleccions com sempre, resoldrem el marc autonòmic, però no el de la sobirania", ha assenyalat el president de la Generalitat. "Els partits sí que poden convertir les eleccions en plebiscitàries, jo no. No ens despistem, ens hi estem jugant molt com a país", ha afegit.

stats