CRISI ECONÒMICA
Política 16/02/2011

Mas crida a "l'optimisme" tot i que "només es parla de retallades" i "de com invertir menys"

El president assegura que al costat de l'"obligada austeritat", també cal donar "missatges clarament positius de cara al futur"

Acn
2 min
Artur Mas visita l'empresa productora d'envasos de vidre O-I.

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha inaugurat aquest dimecres la planta de l'empresa productora d'envasos de vidre O-I, que ha invertit 24 MEUR en unes noves instal·lacions i un nou forn de tecnologia avançada. El president ha explicat que vol destinar els propers mesos a visitar totes aquelles iniciatives empresarials que hi ha a Catalunya "que signifiquen tirar endavant". I és que Mas ha reconegut que Catalunya viu un moment de "certa confusió", amb moltes notícies de "signe decebedor". "Només es parla de retallades, es parla de com podem gastar menys, invertir menys", ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot això, ha afegit, és "necessari per sortir endavant amb més força", però al costat d'aquesta "obligada austeritat", també cal donar "missatges clarament positius de cara al futur". "Catalunya té moltes coses que li permeten mirar cap al futur amb optimisme", ha remarcat el president, citant la base industrial del país i la seva capacitat exportadora.

Mas ha agraït als directius de l'empresa la inversió, que permet crear llocs de treball i mirar cap al futur "amb molta més il·lusió i optimisme". També ha deixat clar que l'actual Govern està "a favor de l'activitat econòmica", i ha utilitzat de nou l'expressió anglesa "business friendly". Mas ha argumentat que només les pimes i el teixit productiu seran capaços de crear llocs de treball, cosa que el país necessita "com el pa que menja".

Mas ha fet la primera part de la seva intervenció en francès en deferència al vicepresident comercial de la regió sud-oest d'Europa de la companyia, François Pierrot. El president català li ha donat les gràcies per fer una inversió important a Catalunya, i ha remarcat la història industrial del país. En aquest sentit, li ha explicat que l'actual Govern aposta pel futur industrial de Catalunya, posant com a exemple que els països que van millor actualment són els que tenen una forta base industrial i una forta tendència exportadora. Pierrot ha intervingut prèviament i ha fet broma amb el fet que Mas li permetés fer el seu discurs en francès. Per la seva banda, el responsable de l'empresa a nivell espanyol, Gonzalo Fernández, ha explicat que la inversió a la planta de la Zona Franca permetrà augmentar la producció en un 35%.

stats