Política 07/07/2015

Artur Mas: "Estem assumint riscos de gran magnitud"

El president de la Generalitat diu en la intervenció al Parlament per presentar el nou Govern després de la ruptura amb UDC que a l'executiu "s'ha produït el que s'està produint al país: la necessitat de definir-se" per culminar el procés sobiranista

Laia Vicens / Marc Colomer
2 min

Barcelona"Incorporar-se al Govern en aquests moments no és tasca fàcil ni còmoda". Així ha agraït el president de la Generalitat, Artur Mas, el compromís assumit pels tres nous consellers que s'han incorporat al Govern després de la sortida dels tres consellers d'Unió per la ruptura amb CDC. Mas ho ha dit en començar la seva intervenció al Parlament per explicar la crisi de Govern. Una decisió, ha dit Mas, "obligada" per la sortida dels consellers d'Unió, de qui ha dit que no ha perdut en cap moment la confiança.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha considerat que té un "mèrit afegit" el fet que els nous consellers hagin acceptat el càrrec amb les eleccions anticipades en l'horitzó immediat. I ha reivindicat que la crisi de Govern no es deu a "desavinences personals, o entre departaments, o entre partits per matèries secundàries". "S'ha produït el que s'està produint al país i afecta altres formacions: la necessitat de definir-se per culminar el dret a decidir", ha defensat.

Mas ha defensat el fet de no haver atribuït les funcions de Joana Ortega, Ramon Espadaler i Josep Maria Pelegrí a membres que ja eren del Govern, i haver optat per 'fitxar' tres persones noves per donar un "missatge de fortalesa" als catalans davant de les "dificultats" en què es troba el país. "Era bo que hi hagués persones que assumissin plenament les responsabilitats", ha argumentat.

El president de la Generalitat ha repassat els quatre principals eixos del seu Govern: la recuperació econòmica, el desplegament de l'estat del benestar, la transparència i la "culminació de l'exercici del dret a decidir" de Catalunya. En aquest sentit, Mas ha afirmat que el seu Govern està "assumint riscos polítics de gran magnitud".

Governs "que s'ho han jugat tot"

Mas ha assegurat que els governs que ell ha presidit s'ho "han jugat tot" i que no han mirat per ells ni els seus partits. Davant els intents de l'Estat de "silenciar la voluntat" dels catalans, Mas ha dit que "requeria un Govern 100% cohesionat" al voltant d'una determinada posició en relació "a la consulta definitiva" que són, al seu parer, les eleccions plebiscitàries del 27-S. I després del canvi de Govern, la posició és "la del sí-sí".

Mas ha afirmat que aquest posicionament "no és ni millor ni pitjor" i ha cridat a "no estigmatitzar" els que defensen altres opcions. "Aquest és un Govern cohesionat, i encara que altres van decidir deixar-ho precisament per això, això no impedeix que nosaltres anem endavant", ha asseverat.

stats