Política 23/03/2012

Mas crida la societat catalana a "mobilitzar-se" per posar fi al dèficit fiscal

El president ha fet la petició, sense concretar-la més i amb un plantejament "per als pròxims anys", a Vila-seca, on ha inaugurat el Centre de Salut d'Alta Resolució

Acn
2 min
Artur Mas, en la inauguració del Centre de Salut d'Alta Resolució de Vila-seca / ACN

Vila-secaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat la mobilització de la societat catalana perquè en els propers anys es pugui resoldre el dèficit fiscal que està "limitant el creixement" del país i perquè serveixi per permetre "mantenir" i, fins i tot "millorar", el sistema de benestar. Mas ha defensat que Catalunya "genera prou activitat i riquesa, gràcies a l'esforç propi, per permetre's el sistema de benestar i el sistema de salut que tenim i una mica millor". El president ha inaugurat el Centre de Salut d'Alta Resolució de Vila-seca i ha aprofitat per agrair l'esforç dels professionals de la salut per mantenir amb menys recursos la qualitat del serveis sanitaris.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per Mas, Catalunya té capacitat de garantir l'estat del benestar, però ha recordat que amb l'actual dèficit fiscal el país ha vist "debilitada la seva capacitat de creixement i la seva capacitat d'aplicar polítiques de benestar orientades a la població". El president veu necessari que "la societat catalana es conscienciï i, perquè no dir-ho, es mobilitzi amb l'objectiu de corregir en els propers anys aquest dèficit tan gran que limita el creixement".

Mas ha aprofitat l'acte per agrair "l'actitud" dels responsables dels serveis públics i socials gràcies als quals, amb menys recursos, "els estàndards de salut no empitjoren" i fins i tot s'estan mantenint en molts casos. Aquest, ha dit el president, "serà el gran repte a curt termini a Catalunya". Mas també ha apuntat que "hi ha límits" a l'hora d'ajustar recursos i que "no es pot tocar os", i que els esforços del Govern estan centrats en la recuperació de l'activitat econòmica, que és el que permetrà tenir prou recursos per a les polítiques de benestar general.

stats