Política 27/04/2013

"Els catalans hem tingut molt sentit de país però no tant d'estat": Mas i el 1714, en deu frases

El president de la Generalitat planteja la commemoració del 1714 com una celebració que ha d'empènyer el procés sobiranista

Ara
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet aquest dissabte un discurs emotiu, patriòtic i carregat de sentit polític durant la presentació dels actes de commemoració del 1714.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. "Commemorar el 1714 és de justícia i és un acte de dignitat nacional."

2. "A un objecte polític se li imposa la llengua, però un subjecte polític la tria. A un objecte polític se li recapten els impostos, un subjecte polític els recapta."

3. "A partir del setembre el que farem és projectar aquesta voluntat de construir un futur col·lectiu al servei de tot el poble de Catalunya."

4. "Si durant tres segles no hi hagués hagut aquest sentit i sentiment de país, avui Catalunya no existiria."

5. "Potser ara ens podrem fer la pregumta de si aquest sentit de país anirà acompanyat d'un sentit d'estat. Perquè els catalans hem tingut un gran sentit de país però no l'hem tingut igual d'estat."

6. "El conflicte entre Catalunya i Espanya és més vell que l'anar a peu. Han estat tres segles de conflicte permanent i, en algun moment, de supeditació."

7. "Hi ha un conflicte de cultures perquè la castellana ha intentat imposar gairebé sempre i la cultura catalana ha intentat fonamentar-se en el pacte."

8. "L'any 2010 el Tribunal Constitucional es va carregar de soca-rel la voluntat d'un poble que volia prosseguir un camí que tenia sentit si a l'altra banda hi havia comprensió."

9. "Aquesta és una gran oportunitat per ensenyar-nos al món amb les nostres millors cartes."

10. "Diuen que la història l'escriuen els vencedors, doncs convertim-nos nosaltres aquest cop en vencedors."

stats