POLÍTICA
Política 15/01/2011

Mas avisa que Catalunya quedarà al marge si Espanya es vol homogeneitzar

El president de la Generalitat ha dit que no sap si és viable l'Estat de les autonomies, però que sap del cert que Catalunya com a nació sí que ho és

Sara González
1 min

BARCELONAEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat en el consell nacional de CDC que "contra els vents d'homogeneïtzació que bufen des de ponent per donar força a l'Estat central" Catalunya plantarà cara per defensar el país i la nació. Mas ha assegurat que no sap si l'Estat de les autonomies és viable, però sí que sap que Catalunya i la nació catalana sí que ho són, i que, per tant, si Espanya vol homogeneitzar-se "que s'ho facin entre ells" però que Catalunya quedarà al marge.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president ha assenyalat que el discurs d'Aznar i Zapatero en la línia d'aprimar l'Estat de les autonomies coincideixen en el fons, que és "assenyalar amb el dit acusador Catalunya" com a responsable de les greus dificultats econòmiques. D'altra banda, Mas ha insistit que l'herencia del tripartit és dura i "clarament pitjor que els pitjors pronòstics" que havia fet CiU, però ha fet una crida a afrontar-ho amb el mateix positivisme amb què CiU va presentar-se a les eleccions. En aquest sentit, ha assenyalat que preveu que CiU té possibilitats de millorar posicions de cara a les municipals i fins i tot té a l'abast l'alcaldia de Barcelona. "Els nostres adversaris estan moguts i alterats. Quan veig què passa en altres cases veig que es dediquen a resoldre els seus problemes (en clara referència a les primàries entre Tura i Hereu), nosaltres ens dedicarem a resoldre els problemes dels ciutadans", ha reblat.

Mas ho ha dit en una intervenció en e,l consell nacional de CDC que ha nomenat Oriol Pujol secretari general adjunt en substitució de l'ara conseller d'Interior Felip Puig.

stats