Política 18/04/2013

Mas lamenta que Espanya no reconegui Kosovo

El president de la Generalitat ha aclarit que dilluns, a Brussel·les, no parlarà específicament sobre la consulta, tot i que no evitarà la qüestió si se li pregunta. La comissària europea d'Acció pel Clima evita opinar sobre el procés sobiranista després de reunir-se amb Mas

Sara González
1 min
Artur Mas i la ministra de Foment, Ana Pastor, en una visita al port de Barcelona / XAVIER BERTRAL

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha lamentat que Espanya no reconegui Kosovo. De fet, el Parlament europeu ha aprovat avui una resolució en la qual instava tots els països a fer aquest reconeixement. L'estat espanyol forma part dels cinc països de la Unió Europea que per ara s'han negat a fer-ho.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha assegurat que “els processos democràtics s'han de tenir presents”, i ha recordat que passen precisament “per respectar la voluntat dels ciutadans”. El president ha insistit que Catalunya “defensa radicalment” la decisió de Kosovo i ha recordat que ràpidament ha tingut el reconeixement de la majoria de països, excepte Espanya.

Tot i que dilluns el president es reunirà amb els eurocomissaris d'Interior, Educació i Energia a Brussel·les, Mas ha aclarit que es tracta de trobades “d'ordre sectorial”, i no general, i que, per tant, es centrarà en temes concrets que cal resoldre en aquest context de crisi. Malgrat tot, ha assegurat que no renunciarà a explicar o aclarir qüestions sobre el procés si se li pregunta específicament.

Mas ha fet aquestes declaracions després de reunir-se durant un quart d'hora amb la comissària europea d'Acció pel Clima, Connie Hedegaard, al Palau de la Generalitat. Tot i ser preguntada pels periodistes, Hedegaard ha evitat pronunciar-se sobre el procés sobiranista català, un tema que, segons ha aclarit Mas, no han tractat en la reunió a porta tancada.

stats