DRET A DECIDIR
Política 02/12/2013

Mas assegura que "ningú entén" que Rajoy no faci cap oferta alternativa a l'estat propi

El president de la Generalitat creu que cal buscar la manera per fer d'Europa "l'hàbitat natural" dels catalans

Oriol March
1 min
El president Mas saluda Hans van Baalen, president de la Internacional Liberal / PERE VIRGILI

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest dilluns que cal "trobar la manera" per tal que Europa "sigui la nostra casa natural". Mas ha afegit que tant Catalunya com Escòcia han de poder seguir formant part de les institucions europees, on "no hi sobra ningú", segons el president, que ha tornat de demanar diàleg a Madrid per celebrar una consulta com la d'Escòcia. Una consulta que s'ha pactat d'acord amb el govern britànic.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder de CiU ha assenyalat que en la comunitat internacional "no s'entén" que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, no ofereixi cap alternativa a l'estat propi. "Fóra bo que l'Estat es plantegés posar sobre la taula una oferta prou atractiva per tal que el poble de Catalunya pugui triar en un sentit o un altre", ha apuntat el president de la Generalitat.

Mas ha fet aquestes declaracions en l'entrega del Memorial Trias Fargas, que ha premiat Hans van Baalen, el president de la Internacional Liberal. Els liberals europeus van aprovar aquest cap de setmana una esmena favorable al dret a decidir en el congrés que van celebrar a Londres.

stats