DIADA NACIONAL
Política 10/09/2014

Mas protagonitza una ofrena floral carregada de simbolisme al Fossar de les Moreres

El president de la Generalitat ha estat acompanyat de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i de l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias

R. Tugas / O. March
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet un homenatge als caiguts durant el setge de 1714 amb una ofrena floral al Fossar de les Moreres en què ha estat acompanyat per la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, per l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i pels membres del Govern i de la mesa de la cambra catalana. Després de passar revista als Mossos, Mas ha situat juntament amb De Gispert i Trias una corona al monument del Fossar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

És la primera vegada que es fa un acte institucional de la Diada en aquest enclavament tradicional de l'independentisme, que s'hi acosta cada Onze de Setembre. Es tracta d'un acte ple de simbolisme, que suposa l'inici dels actes institucionals de la Diada del Tricentenari amb la vista posada a la consulta del 9-N.

Mas es desplaçarà ara cap a la Llotja de Mar, a pocs minuts del Fossar, per presidir l'acte principal d'aquest Onze de Setembre. Demà dijous el plat fort institucional és un concert de 300 violoncel·listes al Born Centre Cultural, mentre que a la tarda el Govern dóna tot el protagonisme a la V que es formarà entre les Glòries, la Diagonal i la Gran Via.

Al Fossar hi havia Oriol Junqueras, president d'ERC, i David Companyon, membre de la mesa del Parlament en representació d'ICV-EUiA. També hi era el secretari general de la Presidència, Jordi Vilajoana. Cap membre de PSC, PP ni Ciutadans s'ha acostat a l'ofrena.

stats