SEGONA CIMERA SOBRE FINANÇAMENT
Política 12/07/2012

Mas teixeix el mínim consens de cara a la segona cimera del pacte fiscal d'aquest dijous

El Govern prepara un document amb aportacions de tots els partits sobre el nou finançament

Ferran Casas
1 min
EL PACTE FISCAL SERIA EL TROFEU DE LA LEGISLATURA El president de la Generalitat, Artur Mas, sempre ha presentat aquesta legislatura com la del pacte fiscal. Aconseguir-lo seria un gran trofeu, com les copes de Catalunya que ahir va presentar  amb els presidents de la Federació de Futbol, del Barça i de l'Espanyol.

BarcelonaQue ningú prengui mal i que ningú quedi fora de la foto final. Aquest és l'objectiu del president de la Generalitat, Artur Mas, de cara a la segona cimera sobre el pacte fiscal que, per a aquest dijous a les deu del matí, ha convocat al Palau de la Generalitat. El Govern i CiU han constatat que el consens total amb el PSC al Parlament, d'entrada desitjable i que es va començar a buscar amb intensitat després del congrés d'Unió, és inviable si no és que hi ha un canvi radical de postures entre uns i altres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Però sí que és possible un mínim consens, que és el que intenta teixir ara el president. Els socialistes accepten que Catalunya pugui quedar fora del règim comú de finançament, però no que tingui la clau de la caixa en exclusiva. Per això només accepten una agència tributària consorciada. I CiU, amb el suport d'ERC, ICV i els sindicats majoritaris, insisteix que cal apostar per una agència tributària pròpia que faci inqüestionable un model de finançament propi.

Podeu llegir la informació completa a l'ARA Premium clicant aquí.

stats