Política 07/01/2014

Mas, sobre l'entrada d'ERC al Govern: "No tinc propòsit de canviar l'executiu a curt termini"

El president de la Generalitat, tot i agafar-se "sense pressa" aquest assumpte, no descarta que la legislatura acabi amb un govern "més ampli" que el que hi ha en aquests moments

O. March / R. Mateos
2 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assenyalat en una roda de premsa a Palau que no té el propòsit de canviar el Govern "a curt termini", descartant d'aquesta manera una entrada immediata d'ERC al Govern. "M'agafaré aquesta possibilitat sense pressa", ha apuntat el president, confirmant així que CiU i els republicans han ajornat 'sine die' l'entrada del partit que presideix Oriol Junqueras a l'executiu català, tal com publica aquest dimarts l'ARA.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No he descartat el govern de coalició, perquè el 2014 passaran moltes coses. Segueixo pensant que aquesta legislatura pot acabar amb un govern més ampli", ha apuntat Mas, que ha parlat d'aquesta qüestió els últims dies amb Junqueras i amb el líder d'Unió, Josep A. Duran i Lleida.

Mas ha assegurat, al principi de la compareixença, que el Govern es troba en un "marc d'estabilitat" que li permetrà aprovar els pressupostos "tot i no tenir majoria absoluta", la qual cosa li ha permès assegurar que Catalunya és a les portes d'un "canvi de rasant positiu" que permetrà deixar enrere "les boires" dels últims anys.

El president ha fet una roda de premsa després de la primera reunió que el Govern ha celebrat aquest 2014, un any "clau" en què està previst que se celebri la consulta sobre la independència de Catalunya el 9 de novembre. La setmana passada va transcendir que el president havia enviat una carta als principals líders europeus per explicar-los la voluntat de fer el referèndum i les traves que hi està posant el govern espanyol.

"Aquest any celebrarem tres segles d'un poble que ha estat capaç de resistir, de créixer i d'integrar milions de persones vingudes de fora", ha assenyalat el president en referència al Tricentenari del final de la Guerra de Successió i de la suspensió de l'autogovern català per part de les tropes borbòniques.

stats