CANVI DE CICLE
Política 26/10/2012

Mas desafia Rajoy a "respectar escrupolosament" un resultat sobiranista el 25-N

El president de la Generalitat ha tancat el divuitè sopar anual de la patronal vallesana Cecot amb un discurs basat en la seva aposta per l'estat propi

Oriol March
1 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, durant el seu discurs a la 18a edició de la Nit de l'Empresari de la CECOT / ACN

TerrassaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha tancat aquest vespre el divuitè sopar anual de la patronal vallesana Cecot. Ho ha fet amb un discurs en què ha assegurat que Catalunya té la possibilitat "d'ensenyar les seves millors cartes a ella mateixa, a l'Estat, a Europa i al món". "En el 'com' del procés [cap a l'estat propi] és on ens distingirem", ha insistit el president, que ha desafiat Mariano Rajoy a "respectar escrupolosament" un clam sobiranista a les properes catalanes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El respecte a la voluntat popular expressada lliurament a les urnes i el diàleg constructiu són la base de la democràcia", ha dit el president de la Generalitat. I ha afegit que espera "un diàleg civilitzat" i "respecte escrupolós". També s'ha preguntat si, en cas que a Catalunya hi hagi "un resultat inequívoc, contundent i clar", serà "entès, escoltat i respectat" per part de les institucions espanyoles.

Mas ha donat unes quantes dades per refermar el seu discurs: fa 30 anys, Catalunya era la penúltima comunitat autònoma en estoc de capital públic. Després de tot aquest temps, Catalunya ocupa ara l'últim lloc en aquest rànquing. "I això que som els qui més aportem", ha denunciat el president.

El cap de Govern ha defensat que la dimensió territorial i demogràfica de Catalunya no és un problema, i que caldrà combatre amb arguments la campanya de la por encetada per Madrid.

Mas ha agraït a Antoni Abad, president de Cecot, la seva significació pública explícita amb el nou rumb polític que ha pres CiU. "Si les coses es diuen ben dites i amb elegància, molt millor", ha resumit el cap del Govern.

stats