100 DIES DE GOVERN
Política 06/04/2011

Mas: "El Govern ha procurat marcar territori des del primer dia"

El president de la Generalitat afirma que no busca "la confrontació" amb l'Estat esànyol, però que no dubtarà en liderar-la "si cal"

S. González / M. Colomer
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat que el seu Govern ha procurat “marcar territori des del primer dia” amb l'Executiu de l'Estat espanyol. En el discurs dels 100 primers dies de Govern Mas ha assegurat que tot i que la seva voluntat no és “buscar la confrontació” amb Madrid no tindran “por” d'encarar-la “si cal”, tal i com ha fet en dir no a, per exemple, retallar més d'un 10% del pressupost, tal i com li exigia José Luis Rodríguez Zapatero.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha repassat els eixos d'actuació del seu Govern, que passen per l'austeritat, l'estalvi i el control del dèficit; marcar territori amb l'Estat espanyol, la reactivació econòmica i la reducció de l'atur; la seguretat i la llibertat; les polítiques de benestar mantenint el nucli dur de l'estat del benestar i potenciar la nació i la cultura catalana i promoure-la a l'exterior. El president ha puntualitzat que tot cal fer-ho des d'una “situació excepcional” d'haver de retallar 2.600 milions d'euros de despesa. “Hem de viure d'acord amb les nostres possibilitats actuals per no hipotecar el futur dels nostres fills”, va afirmar Mas.

stats